30 Nisan 2015 Perşembe

Milli Eğitim Bakanı, Fenerbahçe'den Kenan Evren Lisesi arazisi için 345 milyon TL istedi





http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/28874725.asp?noMobile=true

345 milyonluk darbe




Şükrü Saracoğlu Stadı yanındaki Kenan Evren Lisesi’ni alabilmek için 60 milyon TL harcayarak şartları yerine getiren F.Bahçe yönetimi, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ret yanıtı aldı. Bakanlık, “Araziyi istiyorsanız 345 milyon TL verin” dedi. Başkan Aziz Yıldırım yarın basın toplantısı düzenleyip kulübün görüşünü açıklayacak.

ŞÜKRÜ Saracoğlu Stadı’nın yanındaki Kenan Evren Lisesi’ni alarak kulübe kalıcı gelir sağlayacak bir düzenleme yapmak için yıllardır uğraşan Fenerbahçe, istediğini yine elde edemedi.
Araziyi alabilmek için daha önce varılan uzlaşmada şart koşulan 3 okul ve 1 sporsalonunu yapan sarı lacivertliler, buna rağmen arazinin verilmeyeceğini öğrenince şoke oldular.
‘HER ŞEYİ YAPTIK DEDİLER AMA’
Yaklaşık 1 yıldır randevu alamadıkları Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile bir araya gelen başkan Aziz Yıldırım, genel sekreter Mahmut Uslu ve yönetim kurulu üyeleri devletin kendilerinden istediği okulları ve salonu yaptıklarını, Maliye’den gerekli izinleri aldıklarını ve tüm prosedürlerini tamamladıklarını belirterek, okulun kendilerine teslim edilmesini istediler. Ancak Nabi Avcı kararlarının olumsuz olduğunu, araziyi veremeyeceklerin isöyledi.
GERGİN TOPLANTI
Şoke olan sarı lacivertliler Bakanlık’tan gelen yeni teklif karşısında daha da şaşırdı: “Eğer araziyi istiyorsanız, 345 milyon TL ödemeniz gerekiyor.”
Toplantı bu teklifin  ardından gergin bir hal aldı. Başkan Aziz Yıldırım’ın bu duruma tepki gösterdiği öğrenildi.
Yaptırılan 3 okul ve 1 spor salonu için yaklaşık 60 milyon TL harcayan sarı lacivertliler, karşılaştıkları bu yeni durum üzerine gergin bir şekilde bakanlıktan ayrıldılar.
Konuyu sorduğumuz Fenerbahçe yönetici Mahmut Uslu, Milli Eğitim Bakanı’nın kendilerine olumsuz yanıt verdiğini ve Aziz Yıldırım’ın konu ile ilgili yarın tüm belgeleri açıklayacağı bir basın toplantısı yapacaklarını duyurdu.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder