27 Kasım 2015 Cuma

SPK'dan Galatasaray'a idari para cezası

Galatasaray Sportif A.Ş. Sermaye Piyasa Kurulu tarafından lisanslı eleman çalıştırmadığından dolayı 308 bin Türk Lirası idari para cezasına çarptırıldı.
Galatasaray Spor Kulübü'nden henüz konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmazken; para cezasının duyurusu SPK'nın resmi sitesinde yer aldı. Yapılan açıklamada "Şirket bünyesinde gerekli lisans şartını sağlayan yatırımcı ilişkileri bölümü yöneticisinin görevlendirilmemesi" ibaresi yer aldı.


Açıklamanın tamamına 27 Kasım 2015 tarihli bültenin 5. sayfasına ulaşabilirsiniz.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun amacı nedir?
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), idari ve mali özerkliğe sahip düzenleyici ve denetleyici bir kamu kurumudur. 1981 yılında 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ile kurulmuştur. Sermaye Piyasası Kurulu'nun amacı; Sermaye Piyasası Kanunu'nun 1'inci maddesinde açıkça belirtilmiş olup; tasarrufların menkul kıymetlere yatırılarak halkın iktisadi kalkınmaya etkin ve yaygın bir şekilde katılmasını sağlamak amacıyla; sermaye piyasasının güven, açıklık ve kararlılık içinde çalışmasını, tasarruf sahiplerinin hak ve yararlarının korunmasını, düzenlemek ve denetlemektir.

Kaynak: http://www.sporalemi.com.tr/spk-den-galatasaray-a-ceza-6542

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder