1 Nisan 2014 Salı

Ünal Aysal: UEFA'dan FFP ile ilgili mektup bekliyorduk, bu rutin bir uygulama, cevaplarımız hazır

Bugün Galatasaray'a UEFA'dan geldiği iddia edilen mektup konusunda Ünal Aysal Hürriyet'e bir açıklamada bulundu.


Bilindiği gibi UEFA'nın, mali tabloları Finansal Fair- Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle Galatasaray ve Bursaspor'dan ek açıklama talep ettiği haberi yayınlanmıştı. 
http://www.sporekonomi.com/2014/04/uefa-mali-tablolar-finansal-fair-play.html

Hürriyet Gazetesi'ne açıklama yapan Ünal Aysal'a göre ise bu rutin bir uygulama ve beklenen bir mektup. Henüz bu açıklamanın ellerine ulaşmadığını söyleyen Aysal, UEFA kurallarında sınır aşımının nasıl telafi edileceğinin cevaplarının hazır olduğunu belirtti. 

NTV Spor'a konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, açığın kur farkından kaynaklandığını ve Finansal Fair-Play problemi yaşamadıklarını söyledi

Hürriyet ve NTVspor haberi ekte:

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/26130554.asp

G.Saray'ın UEFA lisansı tehlikede mi? Aysal Hürriyet'e açıkladı



Kısa süre önce bir internet sitesi, Galatasaray'ın UEFA lisansının tehlikeye girdiğine dair bir haber yayınlamıştı. UEFA'nın bugün Galatasaray'a bir yazı gönderdiği ve 10 Nisan'a kadar sarı kırmızılı kulübe yanıt için süre verdiği ve hesaplarının yeniden inceleneceği şok ve sürpriz bir gelişme olarak duyuruldu. İşte bu konuda Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, hurriyet.com.tr'ye özel bir açıklama yaptı. hurriyet.com.tr, UEFA'nın Galatasaray'a sorduğu sorulara da ulaştı...

 Galatasaray'ın UEFA lisansının askıya alınma ihtimalinin bulunduğu ve haberhakkında Başkan Aysal, tüm soru işaretlerini ortadan kaldırıp, " Bize şu ana kadar gelmiş bir soru veya mesaj yok. Ancak UEFA normal olarak bütün kulüplere önerdikleri sınırın aşılması halinde bunu 1 yıl sonra nasıl telafi etmeyi planladıklarını soruyor. Ve tatmin edici bir cevap alınca da lisansını uzatıyor.

Bu sebeple biz bu UEFA'da standart olarak yapılan bu uygulamayı biliyor ve bekliyorduk. Kısaca cevaplarımızda çoktan hazırlanmıştı.

Tahmin ediyorum ki, bu mektup TFF'ye geldi ve bize ulaşmadan ilginç, farklı bir şekilde servis edildi.

Kısaca her halükarda bizi endişelendirecek bir durum yok"


İŞTE UEFA'NIN GALATASARAY'A YÖNELTTİĞİ SORULAR UEFA'dan yollanan yazıda Galatasaray'a Şubat ayındaki incelemenin ardından işte bu sorular yöneltildi;
1-Bütçenizde sapma var. Bunu nasıl açıklayacaksınız?
2-Geliriniz giderinizi karşılamıyor. Bunu 1 yıl sonra nasıl telafi etmeyi düşünüyorsunuz?
Ve UEFA, Galatasaray kulübüne gerekli açıklamayı yapması adına süre olarak da 10 Nisan'a kadar zaman tanıdı

GALATASARAY KUR FARKINA DİKKAT ÇEKTİGalatasaray kulübü ise yaptığı incelemede bu durumun dövüzdeki kur farkından doğan sapmalardan dolayı ortaya çıktığını tespit etti. Nitekim Aralık ayındaki dalgalanmadan sonra Dolar ve Euro'da yüzde 20'ye varan artışlar gerçekleşmişti.

Sarı-kırmızılı kulüp KAP'a ve 10 Nisan'a kadar da UEFA'ya bu farkın sebeplerini açıklayacak.





http://www.ntvspor.net/haber/futbol/105141/mali-acigin-sebebi-kur-farki?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

"Mali açığın sebebi kur farkı"

1 Nisan 2014 15:42 NTVSpor.net
UEFA Galatasaray'a, mali kriterlere uyması için 10 nisan'a kadar süre verdi. Konuyla ilgili NTV Spor'a açıklamalarda bulunan Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, mali açığın 2013 kur farkından kaynaklandığını, Finansal Fair-Play'den yana sorunları olmadığını söyledi.
UEFA Galatasaray'dan, mali kriterlere uyup, uymadığına dair savunma istedi.
UEFA daha önce Finansal Fair-Play kuralları çerçevesinde incelemeye aldığı Galatasaray'a gönderdiği yazıda "Kulüp lisans mali kriterler içinde yer alan denk bütçe şartlarında aykırılık tespit edildiğini, kulüp hakkında soruşturma başlatıldığını ve Galatasaray'ın en geç 10 Nisan'a kadar savunma vermesi" gerektiğini bildirdi.
NTV Spor'a konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, açığın kur farkından kaynaklandığını ve Finansal Fair-Play problemi yaşamadıklarını söyledi.
Devre arasında Boca Juniors'tan kiralanan Guillermo Burdisso'nun ülkesine döndüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını da belirten Şükrü Ergün, Arjantinli oyuncunun sezon sonuna kadar takımda kalacağını ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder