11 Nisan 2014 Cuma

Aysal: UEFA'dan ceza gelmez, 6 mn Euro altyapı harcaması düşülür, 70 milyon TL stad geliri şirkete girecek

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Hürriyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Mali Kongre öncesi finansal konulardaki bazı açıklamaları şöyle: 



  • Bütçeyi aşmadık, kulübü de zarara uğratmadık. Bizi neden ibra etmesinler ki. Grafiklerimiz son derece sağlıklı.
  • Genel Kurulda kulübün ‘solo’ bilançosunu sunacağız. Bu bilançoda oluşan bütçemizde gelirlerimiz 168 milyon TL, giderlerimiz de 151 milyon TL olarak gerçekleşmiş durumdadır.  Yani  2013’te bilançomuzda 17 milyon TL’lik bir gelir farkı yaratılmış durumda.  Kulüp gelir tablosunda ise operasyon anlamında 41.4 milyon TL dönem karı gözükmektedir. 
  • Gelecek ylın bütçesini de yüzde 15 daha düşük hedefledik.
  • 2011 Mayıs’ta varlıklarımız 850 milyon dolar seviyesinde temlik edilmiş. Borçlara karşılık. 2 sene sonra bu 610 milyon dolara düşmüş. Bugün 406 milyon dolara indirilmiş. 
  • Borç-alacak farkı 2011 yılı Mayıs ayında 328 milyon dolar iken, bugün 260 milyon dolara gerilemiştir. 
  • Galatasaray’ın son 15 senede 2011 yılına kadar borçları devamlı artmış. 2011’den bu yana ise borçlar düşmeye başlamış. Galatasaray’ın grafikleri son derece sağlıklı.
  • Bütün büyük kulüplerde olduğu gibi ciddi şekilde döviz-kur riski ile muhatap bir yapımız var. Biz bu yapıyı değiştirmek için ekip olarak çaba harcamaktayız.
  • UEFA’dan ceza konusunda endişem yok. Şu an Avrupa’da evrak kontrolü altına alınmış bizim gibi 75 kulüp var. Ve Galatasaray’ın en alt sıralarda gözüküyor. En fazla uyarı gelebilir, ama ceza gelmez.
  • (Transfer yasağı geleceği için fazla transfer yapıldığı söylentileri hakkında) Bu kadar ileri görüşlü bir davranış içerisinde olabilsem bugün herhalde B.Münih’in başında olurdum.
  • UEFA 45 milyon Euro’luk limiti aştığımız için bize bunun sebebini soruyor, ceza kesmiyor. Ancak, kur farkı yüzünden zarar hanesi büyüyor.
  • UEFA Fair Play efektif olarak devreye girmesi, 2014. Yani bu yıl , Burada 45 milyon Euroluk limit var. Bunu 9.4 milyon Euro aşmışız. UEFA bize “Limiti aştın, cezanı kestim” demiyor. Soruyor “Bu limiti neden geçtin, anlat” diyor. İkincisi, “Sen bu zararı nasıl kapatacaksın. Planın, programın var mı?” diyor. Biz de anlatıyoruz.
  • Hiçbir Avrupa takımının tabii olduğu bir kur farkı sorunu ile biz Türk kulüpleri karşı karşıyayız. Bundan dolayı aleyhte olan bu rakamlar ortaya çıkabiliyor. Kur farklarını anlatıyoruz.
  • 2 sene içinde alt yapıya yaptığımız 6 milyon Euro’yu belirtmedik. Bunu farktan düşüyorlar. Koltuklarımızı Sportif AŞ’ye devrettik. Artık stadın koltuk gelirleri kulübe değil, Sportif AŞ’ye girecek. Bu da 70 milyon TL demek. Bence UEFA’nın burada tatmin olmaması için hiçbir sebep yok.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/26196949.asp

İbra konusunda endişe taşımıyorum


Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Hürriyet Gazetesi'ne çok özel açıklamalarda bulundu..

Bütçeyi aşmadık, kulübü de zarara uğratmadık. Bizi neden ibra etmesinler ki. Benim böyle bir endişem yok. Grafiklerimiz son derece sağlıklı.

İbra edilmemek gibi bir endişeniz var mı?

? Hayır, yok. Genel Kurulda kulübün ‘solo’ bilançosunu sunacağız. Bu bilançoda oluşan bütçemizde gelirlerimiz 168 milyon TL, giderlerimiz de 151 milyon TL olarak gerçekleşmiş durumdadır.  Yani  2013’te bilançomuzda 17 milyon TL’lik bir gelir farkı yaratılmış durumda.  Kulüp gelir tablosunda ise operasyon anlamında 41.4 milyon TL dönem karı gözükmektedir.

Şimdi soruyorum, neden bizi ibra etmesinler ki? Bu konuda ben hiçbir endişe taşımıyorum. Bütçemizi aşmadık, Galatasaray kulübünü de zarara uğratmadık. Bizde herşey net. Gelecek ylın bütçesini de yüzde 15 daha düşük hedefledik.
TEMLİKLERİMİZ YARI YARIYA AZALDI
? Büyük bir borcunuz var mı? ? 2011 Mayıs’ta varlıklarımız 850 milyon dolar seviyesinde temlik edilmiş. Borçlara karşılık. 2 sene sonra bu 610 milyon dolara düşmüş. Bugün 406 milyon dolara indirilmiş. Eğer temlikleriniz de yüzde 50 gibi yarı yarıya azaldı ise bu demektir ki, risklerimizde yarı yarıya düşmüş. İkincisi borç-alacak farkı 2011 yılı Mayıs ayında 328 milyon dolar iken, bugün 260 milyon dolar.a gerilemiştir. Demek ki tarihin en büyük borcu gibi bir efsane yok.Galatasaray’ın son 15 senede 2011 yılına kadar borçları devamlı artmış. 2011’den bu yana ise borçlar düşmeye başlamış. Galatasaray’ın grafikleri son derece sağlıklı.
Genel Kurul’dan mutsuz çıkmam
? Nasıl bir genel kurul bekliyorsunuz?
? Bu genel kurulda benim için önemli olan herşeyin netleşmesidir. Genel Kurulun alacağı her karar beni mutlu eder.. Kısaca bu genel kuruldan benim Galatasaray başkanı olarak mutsuz çıkmam mevzu bahis değil. Rakamlara bakarsanız, son 15 yılın en iyi gelişimini göreceksiniz. Bütün büyük kulüplerde olduğu gibi ciddi şekilde döviz-kur riski ile muhatap bir yapımız var. Biz bu yapıyı değiştirmek için ekip olarak çaba harcamaktayız.
4-5 yönetici çalışıyor

? Yönetimde kopukluk var mı?

- Yok. Bütün yönetimlerde olduğu gibi bizde de daha fazla ilgilenip çalışanlar ve Galatasaray’a daha az zamanını ayırabilenler var. Kısaca geçtiğimiz yönetimlerden farkı yok. Bugünkü durumumuz da buna yakın. Farklı değiliz yani.
Uyarı gelir ceza gelmez
? UEFA’dan ceza konusunda endişem yok. Şu an Avrupa’da evrak kontrolü altına alınmış bizim gibi 75 kulüp var. Ve Galatasaray’ın en alt sıralarda gözüküyor. En fazla uyarı gelebilir, ama ceza gelmez.
B.MÜNİH’TE OLURDUM
TRANSFER yasağı geleceği için fazla transfer yaptığınız söyleniyor.
- Bu kadar ileri görüşlü bir davranış içerisinde olabilsem bugün herhalde B.Münih’in başında olurdum. Bu düşünceye karşı bunun cevabı bu olur.

Türk kulüplerinin derdi kur farkı sorunu
UEFA 45 milyon Euro’luk limiti aştığımız için bize bunun sebebini soruyor, ceza kesmiyor. Ancak, kur farkı yüzünden zarar hanesi büyüyor.
AVRUPA’dan men cezası alacağınız iddia ediliyor...
? UEFA Fair Play için 2011 yılına kadar böyle bir şey yoktu. Bunun efektif olarak devreye girmesi, 2014. Yani bu yıl devreye giriyor. Burada 45 milyon Euroluk limit var. Bunu 9.4 milyon Euro aşmışız. UEFA bize “Limiti aştın, cezanı kestim” demiyor. Soruyor “Bu limiti neden geçtin, anlat” diyor. İkincisi, “Sen bu zararı nasıl kapatacaksın. Planın, programın var mı?” diyor. Biz de anlatıyoruz.

Hiçbir Avrupa takımının tabii olduğu bir kur farkı sorunu ile biz Türk kulüpleri karşı karşıyayız. Bundan dolayı aleyhte olan bu rakamlar ortaya çıkabiliyor. Kur farklarını anlatıyoruz.
2 sene içinde alt yapıya yaptığımız 6 milyon Euro’yu belirtmedik. Bunu farktan düşüyorlar. Koltuklarımızı Sportif AŞ’ye devrettik. Artık stadın koltuk gelirleri kulübe değil, Sportif AŞ’ye girecek. Bu da 70 milyon TL demek. Bence UEFA’nın burada tatmin olmaması için hiçbir sebep yok.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder