30 Nisan 2014 Çarşamba

Beşiktaş ve Galatasaray'dan sonra Fenerbahçe de Yandex'le sözleşme imzalayacak

Hürriyet'in haberine göre Yandex Beşiktaş ve Galatasaraylı taraftarlara hazırladığı özel arama motorunun benzerini Fenerbahçe için de yapacak.
(@sporekonomi notu, bildiğimiz kadarıyla Fenerbahçe Yandex ile daha önce anlaşmış ve benzeri bir arama motoru kullanımına zaten sahipti, bu ya yeni bir anlaşma, ya da bir PR çalışması olabilir)


Hürriyet'teki haberin detayı: 
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26321302.asp
30 Nisan 2014

Yandex kulüplere 12 milyon dolar aktaracak

Türkiye’de hızla büyüyen Rus arama motoru Yandex, Süper Lig’deki 18 takımla sözleşme imzalayarak kulüplere 12 milyon dolarlık bir kaynak aktaracak.

RUS arama motoru Yandex, Türk futbolunda yeni bir dönem başlatıyor. Beşiktaş ve Galatasaraylı taraftarlara hazırladığı özel arama motoruyla kulüplerin gelirini arttıran Yandex, önümüzdeki günlerde Fenerbahçe ile de sözleşme imzalayacak. Anadolu kulüpleriyle de masaya oturacaklarını anlatan Yandex Türkiye CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ, “Artık taraftarlar kendi takımlarına özel sayfalarda arama yaparlarken, gönül verdikleri renklere internetten de destek olacaklar” dedi.  Kulüplerin yeni gelir modeliyle ilgili detayları paylaşan Mehmet Ali Yalçındağ, şöyle konuştu: “Türkiye’de 15-30 yaş arasındaki futbol taraftarlarının büyük bir kısmı interneti aktif olarak kullanıyor.

Biz bu servisle her koşulda ve her platformda takımını destekleyen taraftara ulaşmak arzusundayız. Rakamsal olarak 5 milyon kişiyi hedeflediğimizi söyleyebiliriz. Bu hedefin sonunda da yapılan tüm aramalar sayesinde Türk sporuna 12 milyon dolarlık maddi bir gelir kaynağı sağlamayı hedefliyoruz. Yandex olarak taraftarlara güzel bir gol pası verdiğimizi düşünüyoruz. Bundan sonra top takımlarımızın taraftarlarında. Kendilerine özel hazırlanmış arama sayfasını en çok kullananlar, öngördüğümüz bu 12 milyon dolarlık pastadan yaptıkları aramalar oranında büyük bir payı takımlarına kazandıracaklar.” Yandex arama sayfaları kapsamında ilk etapta Beşiktaş ve Galatasaray ile anlaşma sağladıklarını vurgulayan Yalçındağ, “Fenerbahçe ile de görüşmelerimiz sürüyor. Tüm Anadolu takımlarıyla da görüşüp taraftarlarına bu özel hizmeti sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder