27 Ekim 2014 Pazartesi

Avea ile Fenercell arasındaki işbirliği 5 yıl daha uzatıldı

Avea ile Fenercell arasındaki işbirliği 5 yıl daha uzatıldı. Avea CEO’su Erkan Akdemir'in açıklamaları şöyle:



  • Fenercell ile spor ekonomisinde çığır açtık
  • Spor kulüpleri yoluyla kazanılan Avea abonelerinin sayısının toplam abone sayısının %10’u, ikinci 5 yılda yeni hedef abone sayısını 2'ye katlamak
  • Fenerbahçe Spor Kulübü ile başladığımız yolculukta daha sonra bize pek çok kulüp katıldı ancak dünyada bir ilki gerçekleştirdiğimiz spor kulübü ve Türkiye’nin en değerli markası olması sebebiyle Fenerbahçe’nin Avea için ayrı bir önemi var. Forma sporsorluğundan çekildik. Bununla beraber spor kulüplerine farklı alanlarda destek vermeye çalışacağız




Avea'ya Fenercell dopingi

FULYA ÖKTEM / THE LİRA  - Avea ile Fenercell arasındaki işbirliğinin 5 yıl daha uzatıldığının açıklandığı ve yeni sözleşmenin imzalandığı toplantıya Avea CEO'su Erkan Akdemir, Fenerbahçe Asbaşkanı Turhan Şahin, Fenerbahçe yöneticilerinden Ünal Uzun, Hasan Çetinkaya, Fenercell Genel Müdürü Hakan Demir ve Fenerbahçeli sporcular katıldı.
SPOR EKONOMİSİNDE ÇIĞIR AÇTIK
Konuşmasına 5 yıllık Avea-Fenerbahçe işbirliğini değerlendirerek başlayan Avea CEO’su Erkan Akdemir;  " Avea bir teknoloji şirketi bununla beraber sporda aktif olarak yer alıyoruz. Türk sporuna sağladığımız kesintisiz desteği, 2009'da yeni bir platforma taşıdık. 5 yıl önce sadece Türkiye’de değil dünyada da bir ilki gerçekleştirerek bir spor kulübü ile mobil işbirliği gerçekleştirdik. Bu gelir paylaşımı modeli ile sporda klasik sponsorluk dışında yeni bir kaynak yarattık. Fenercell ile spor ekonomisinde çığır açtık” dedi.
Erkan Akdemir, taraftarın ilgisinin bu konuda ne kadar başarılı olduklarını gösterdiğini belirterek; “Fenerbahçe ile işbirliğimizin başladığı günden bu yana Fenercell'lilere  özel olarak sunduğumuz kesintisiz ve birbirinden cazip iletişim olanaklarıyla prestijli ve özel bir kulübün ayrıcalıklı üyesi olma keyfini yaşattık. Bu işbirliği sonucu doğan Fenercell ile hem taraftar, hem Fenerbahçe hem de Aveakazandı. Fenercell hatlarının gördüğü yoğun ilgiden çok memnunuz” dedi.

ABONE SAYISINI İKİYE KATLAYACAĞIZ
Prensip olarak Fenercell ve diğer kulüp abonelerinin sayısını malum hassasiyet nedeniyle veremeyeceklerini açıklayan Erkan Akdemir, spor kulüpleri yoluyla kazanılan Avea abonelerinin sayısının toplam abone sayısının yüzde 10’una ulaştığını bildirdi. Akdemir; “İkinci 5 yılda yeni hedef abone sayısını 2'ye katlamak" diye konuştu.
FENERBAHÇE’NİN YERİ BAŞKA
Avea CEO'su Erkan Akdemir; “Fenerbahçe Spor Kulübü ile başladığımız yolculukta daha sonra bize pek çok kulüp katıldı ancak dünyada bir ilki gerçekleştirdiğimiz spor kulübü ve Türkiye’nin en değerli markası olması sebebiyle Fenerbahçe’nin Avea için ayrı bir önemi var. Forma sporsorluğundan çekildik. Bununla beraber spor kulüplerine farklı alanlarda destek vermeye çalışacağız” dedi.
YENİ MAĞAZA GELİYOR
Fenercell taraftar hatlarıyla yakaladıkları başarının, Avea'yı Fenerbahçe ile satış konusunda yeni işbirliğine yönelttiğini belirten Erkan Akdemir  "İlkini geçtiğimiz yıl Bağdat Caddesi'nde açtığımız Avea&Fenercell Mağazası ile FB lisanslı ürünlerin yanı sıra ihtiyaçlarına yönelik çok avantajlı tarifeleri ve GSM ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri de bulabilecekleri bir platform yarattık. Yeni mağazalar açmak için çalışmalarımız devam ediyor.  Bu konuda kulüple bir karar aldık ve bu ticari potansiyeli değerlendireceğiz” dedi.
“FENERCELL, GÜÇLÜ EKONOMİK YAPI HEDEFİMİZDE YAPITAŞI OLDU”
Güçlü bir ekonomik yapı olmadan sportif başarıların kalıcı olamayacağını belirterek sözlerine başlayan Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Turhan Şahin; 2009 yılında sanal mobil operatörlüğe ilk adımı atan kulübümüz  Fenercell markasıyla bu alanda da rakiplerine öncülük etti ve geçen 5 yıllık dönemde belirlenen tüm hedefleri gerçekleştirdi” dedi.
Amatör branşlardan gelmiş bir yönetici olarak Avea’ya teşekkür borçlu olduğunu belirten Şahin; “Fenerbahçe 9 ayrı branşta 60 kategoride mücadele eden dev bir kulüp. Fenerbahçe'nin şampiyonluklarında, özellikle amatör branşların başarısındaAvea ile hayata geçirdiğimiz Fenercell'in katkısı büyük. Daha önce tüm branşlara sadece futbol takımından kaynak aktarılabiliyordu. Son 15 yılda Başkan Aziz Yıldırım yönetiminde kulübümüze kazanç sağlayacak çeşitli iştirakler oluşturmaya, farklı modeller yaratmaya çalıştık çalıştık. Avea ile işbirliğimiz de bu anlayışın en güzel örneği oldu” dedi.
“AVEA İŞBİRLİĞİNİN BAŞARILARIMIZDA KATKISI BÜYÜK”
Klasik sponsorluklar dışında kulübe mali kaynak sağlamak amacına hizmet eden projeler ile kulübün sağlam ekonomik yapıya sahip olmasının adımlarının atıldığını belirten Asbaşkan Şahin; “Fenercell ile kulübümüz için yarattığımız kaynak sadece futbola değil tüm branşlara ciddi katkı sağlamıştır.Fenercell’in en güzel yanı, hem taraftarımızın hem de Fenerbahçemizin kazanıyor olmasıdır. Aldıkları hizmetle aidiyet duygularını pekiştiren taraftarımız hem Fenercell'in cazip tarifelerinden hem de avantajlarından yararlanıyor. Bu bilincin taraftarımıza kısa sürede yerleşmiş olması Fenercell'in başarısının temelidir. Tüm taraftarımızı, cep telefonu numaralarını taşıyarak Fenercell'e transfer olmaya davet ediyorum" dedi.
“EKRANDA FENERCELL YAZMASI BİLE YETİYOR”
Tanıtım toplantısına katılan Fenerbahçeli sporcular Hasan Ali Kaldırım, " MichalKadlec  ve Dicle Nur Babat da Fenercell ayrıcalığının 5 yıl daha devam etmesinin Fenerbahçe ailesinin üyesi olarak kendilerini çok sevindirdiklerini belirttiler. Toplantı sonunda 5 yıldır Fenercell abonesi olan 3 taraftara Fenerbahçeli sporcular tarafından imzalanmış Fenerbahçe formaları hediye edildi. Taraftarlar iseFenercell aboneliğinin tarife, fiyat, öncelikli bilet ve internet avantajlarının yanında verdiği aidiyet hissinden ötürü çok mutlu olduklarını dile getirdiler.  














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder