22 Ekim 2014 Çarşamba

SPK Başkanı'ndan futbol kulüplerine: Dediklerimize geliyorlar

SPK Başkanı, 18 Ekim tarihli habere göre dört büyük kulübün SPK'nın uyarılarına önce kızdıklarını, sonra ise söylediklerini uygulamaya başladıklarını söyledi.


Habertürk'ün haberine göre Ertaş'ın konuyla ilgili söylediklerinden bazı önemli noktalar:

  • Kulüplerin gelir gider dengesini sağlaması şart diyen Ertaş,  “Dünyada 10 milyon dolara birçok futbolcu var. Almakla bitmez ama nereye kadar? Onlar da iç kaynaklara yönelmeleri gerektiğini anladılar” 
  • Kulüplerin mali yapılarının sürdürülebilir hale getirilmesi için çalışma yürütüyoruz 
  • Ertaş: “Fenerbahçe bizim söylediklerimizi uygulamaya başladı. Diğerleri de söylediklerimizi yapacak. Çok kızdılar ama şimdi dediğimize geliyorlar”
  • Galatasaray’ın 5 yıl artarda zarar etmesi halinde ana ortağın yönetim kurulunu seçmesi imtiyazı kalkabilir



http://www.radikal.com.tr/ekonomi/spk_baskani_ertastan_dort_buyuklere_dedigimize_geliyorlar-1219614

SPK Başkanı Ertaş'tan dört büyüklere: Dediğimize geliyorlar!

SPK Başkanı Ertaş'tan dört büyüklere: Dediğimize geliyorlar!
Kulüplerin gelir gider dengesini sağlamasının şart olduğunu dile getiren SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, "10 milyon dolara dünyada bir sürü futbolcu var. Nereye kadar alacaksınız? Çok kızdılar ama şimdi dediğimize geliyorlar" dedi.
RADİKAL - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, bu akşamki büyük derbi öncesi kulüplerin mali yapılarının sürdürülebilir hale getirilmesi için çalışma yürüttüklerini açıkladı. Habertürk gazetesinin haberine göre, kulüplerin şimdiye kadar SPK’nın aldığı önlemler nedeniyle kendilerine kızdıklarını ancak artık ne yapılmaya çalışıldığını anladıklarını belirten Ertaş Maliye Bakanlığı’nın da bu amaçla harekete geçtiğini dile getirerek “Fenerbahçe bizim söylediklerimizi uygulamaya başladı. Diğerleri de söylediklerimizi yapacak. Çok kızdılar ama şimdi dediğimize geliyorlar” dedi.


MANİPÜLASYONU BİTİRDİK
Kulüplerin sürdürülebilir bir yapıya kavuşmaları için artık gelir gider dengesini sağlamaları gerektiğini ifade eden Ertaş, “Dünyada 10 milyon dolara birçok futbolcu var. Almakla bitmez ama nereye kadar? Onlar da iç kaynaklara yönelmeleri gerektiğini anladılar” diye konuştu.

SPK Galatasaray ’ın bir kez sermaye artırımı yapmasına izin vermiş ancak ikinci kez sermaye artırıp küçük ortaklardan para toplamasına izin vermemişti. Aynı şekilde Fenerbahçe’nin de Fenurium Mağazaları’nın benzerlerine göre pahalı bir fiyattan halka açık Fenerbahçe Sportif’e devredilmesine SPK’dan onay çıkmamıştı. Diğer yandan hisse senetlerinde manipülasyonların son dönemde neredeyse durduğunu da kaydeden SPK Başkanı Ertaş, “İki yıl önceki manipülatif işlemlerin yüzde 90’ı bitmiş durumda. Neredeyse gerçek zamanlı olarak onları izledik ve gerektiğinde anında müdahale ettik. Zaten belli gruplarda yoğunlaşma vardı. Onların da üzerine gidince bitti” dedi.


3 YIL HAPİS GELİYOR

Ertaş, SPK Kanunu’nda yapacakları değişiklik ile manipülasyon suçlarındaki hapis cezasını 2 yıldan 3 yıla çıkaracaklarını söyledi.


GALATASARAY'IN İMTİYAZI İÇİN 1 YIL KALDI
Galatasaray’ın 5 yıl artarda zarar etmesi halinde ana ortağın yönetim kurulunu seçmesi imtiyazının kalkabileceğini anlatan Ertaş, SPK Yasası gereği şirketin esas sözleşmesine dikkat çekti. Ertaş, “Eğer yönetim kurulunu seçme imtiyazı varsa onlar kalkacak” dedi. Başkan ’ın bu ifadesi spor basınında yer aldığı gibi Galatasaray’ın yönetimi kaybedeceği anlamına gelmiyor. Sadece borsadaki küçük ortaklar yönetim kurulunda şu andaki payları olan yüzde 28 oranında temsil edilme şansı yakalayacak. Herkes payı oranında yönetimde söz sahibi olma hakkını elde edecek. 

1 yorum:

  1. Bu dediklerine kendiniz inanıyor musunuz??? Galatasaray kulübü vergi cezası kesildiği halde KAP’A ödenmemiş vergimiz ve cezası yoktur diye açıklama gönderirken sen ve kurumun deve kuşu misali kafalarınızı kuma mı gömmüştünüz ??? Şuan için kuralları sadece ama sadece FENERBAHÇEYE karşı işletiyor, TS VE HELE DE GS için her türlü kural dışı davranışlara izin veriyorsunuz….

    YanıtlaSil