13 Kasım 2014 Perşembe

Maliye Bakanlığı'ndan vergi borcu olan spor kulüplerine ekstra 4 senelik ödeme avantajı

Radikal Gazetesi'nde Dr. Mehmet Bulut'un yazısı





Borçlu spor kulüplerine avantaj

13.11.2014
Maliye'ye ve SGK'ya borcu olan mükellefler borçlarını düşük faizle taksitlendirme imkânına sahip. Borçlu spor kulüplerine ise ekstra avantajlar getirildi.

6552 sayılı Torba Yasa’nın belki de en fazla sevindirdiği kesim Devlete borçlu olanlar oldu. Nitekim önemli ödeme kolaylıkları getirildi.

Torba Yasa ile Maliye, SGK ve diğer birçok devlet kurumuna olan borçların gecikme zamları silinerek bunun yerine düşük faizlerle ve 18 aylık taksitle ödeme imkânı getirildi.

Durum böyle olmakla birlikte spor kulüplerine söz konusu kanunla taksit süresine yönelik önemli avantajlar sağlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu veya özerk spor federasyonlarına tescil edilmiş olan ve Türkiye’de sportif alanda faaliyette bulunan spor kulüplerinin borçları diğer borçlulara nazaran çok daha uzun bir vadeye bağlandı ve 42 eşit taksitte ödenebilme imkânı getirildi.

Yani Torba Yasa ile normal bir mükellef borçlarını ikişer aylık 18 taksit halinde 36 ayda ödeyebilecekken spor kulüpleri borçlarını ikişer aylık 42 taksit halinde 84 ayda ödeyebilecek. Dolayısıyla borçlu spor kulüpleri 7 yıllık bir ödeme takvimine sahip olacaklar.

Bununla birlikte, borçlu spor kulüpleri için 30 ila 42 taksit arasında bir tercih yapılabilmesi için, talepte bulunan spor kulüplerinden, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu veya özerk spor federasyonlarına tescil edilmiş olduklarını, ilgili kuruluşlardan alacakları belge ile kanıtlamaları istenilmekte.

Dolayısıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu veya özerk spor federasyonlarına tescil edilmiş olduklarını belgeleyen spor kulüpleri, amatör veya profesyonel oldukları üzerinde durulmaksızın kapsama giren borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla 42 taksite kadar tercihte bulunabilecekler.

Spor kulüplerinin, SGK’ya olan borçları için yapılandırma imkânından faydalanabilmeleri için en geç 31 Aralık 2014 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurmaları gerekiyor

Maliye’ye olan borçları için ise son başvuru tarihi 1 Aralık 2014.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder