11 Kasım 2014 Salı

Mergermarket: Galatasaray Rus ve Kazak yatırımcılara satılabilir mi?

Finans dünyasının ünlü haber kaynaklarından mergermarket.com da çıkan bir haberde Galatasaray'ın yabancı yatırımcılara satılma olasılığından bahsediliyor.

Mergermarket, özellikle şirket satınalma ve birleşmeleriyle (M&A: Mergers & Acquisitions) ilgili dünya çapında güvenilir önemli bir kaynak olarak paralı abonelik sistemi ile çalışan bir kurum. Özellikle finans dünyası tarafından takip ediliyor ve tüm dünyadaki önemli M&A haberlerini derleyip abonelerine ulaştırıyor.

Haber şöyle:

Ancak haberin kaynağına bakınca durum biraz ilginçleşiyor. Haberde Radikal gazetesinin haberine dayanılmış: "Galatasaray Ruslar'a satılacak"  Haberin kaynağı ise eski futbolcu Ümit Karan ve Habertürk TV'de yayınlanan 'Spor Türk' programında bu iddiada bulunmuş.

@sporekonomi yorumu: Haberin mevcut hisse yapısı, SPK düzenlemeleri, kulüp yapısı vb. itibariyle doğru olduğunu düşünmemekle birlikte, dün çıkan bu haberin ardından, bugün çıkan mali kongre haberlerinin arka arkaya gelmesinin ilginç bir tesadüf olduğunu ve yabancı yatırımcıların bir futbol kurtarıcısı olduğu şehir efsanesiyle birleşmesinin mergermarket tarafından fazla ciddiye alındığını düşünüyoruz.

Haberde şu ifadeler yer alıyor:
Ssarı-kırmızılı kulübün mali yapısının kötü durumda olduğunu vugulayan Karan, Ünal Aysal döneminin ibra edilmeyeceğini ileri sürerken, gelecek ay yapılacak Divan Kurulu Toplantısı'nda önemli kararlar alınacağını söyledi. Yorumculuk yapan eski milli oyuncu, "Aralık ayında Divan Kurulu Toplantısı yapılacak. O toplantıda çok önemli olaylar açıklanacak. Mali Genel Kurul'da ise Ünal Aysal'ın dönemi ibra edilmeyecek. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder