9 Ağustos 2015 Pazar

Beşiktaş, 'Kartal Yuvası'nı halka arz edecek - Habertürk

Beşiktaş Kartal Yuvası'na halka arz edecek

Haziran sonu itibarıyla toplam 971 milyon liralık borcu bulunan Beşiktaş, iki yakasını bir araya getirmek için bilançosuna bir dizi eylem planı koydu. İlk adımda bedelli sermaye artırımı var



SEFER YÜKSEL / GAZETE HABERTÜRK
Beşiktaş Futbol AŞ’nin önceki günlerde yayımlanan 31 Mayıs 2015 dönemine ait yıllık bilançosunda toplam 684.2 milyon lira borçaçıklanırken, dün yapılan Divan Kurulu toplantısında kulübün finansallarına ilişkin 30 Haziran tarihli daha güncel rakamlar daortaya döküldü. Buna göre, halka açık Futbol AŞ’nin toplam borcu 1 ayda yaklaşık 84 milyon azalarak, 600.8 milyon liraya geriledi. Ancak buborca derneğin borcu da eklendiğinde Beşiktaş’ın toplam borcu 971.7 milyon liraya tırmanarak 1 milyar sınırına dayanıyor. Herkes Beşiktaş’ın bu kadar büyük borcun altından nasıl kalkacağını tartışırken, biz de geçtiğimiz günlerde açıklanan bilançonun dipnotlarında bu sorunun yanıtını aradık. Borç batağından kurtulmak için çare arayan Beşiktaş, bu yolda, yüzde 100’ü Beşiktaş Futbol AŞ’yeait olan Kartal Yuvası mağazalarını halka arz etmeyi planlıyor.
STAT AÇILIRSA 50 MİLYON $ GELİR
Beşiktaş, ayrıca bilanço yapısını güçlendirmek için, planlanan yüzde 66.7 bedelli sermaye artırımından 80 milyon lira nakit girişibekliyor. Dip notlarda ayrıca, Vodafone Arena’nın hizmete girmesiyle ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının yanısıra, maç harici günlerde de çeşitli etkinlikler için kullanılacağı ve ortalama yıllık 10-12 milyon dolar olan stadyum gelirlerinin,yıllık 45-50 milyon dolara çıkmasının hedeflendiği belirtiliyor. Stat inşaatının bir türlü tamamlanamaması Beşiktaş’ın bu hedefininen azından bu yıl için biraz iddialı olduğunu gösteriyor. Beşiktaş, vergi borcunu da kısa vadede ödemeyi planlamıyor. Dip notlarda “Kısa vadeli yükümlülükler içerisinde yer alan 48 milyon TL vergi dairelerine ödenecek olan gelir vergisi stopajları yükümlülüğü bulunmaktadır. Her ne kadar söz konusu tutar kısavadede yansıtılmış olsa da bu tutarların uzun vadede ödenmesi planlanmaktadır” ifadesi yer alıyor.
YUVANIN MALLARI YOLLARA SAÇILMIŞ
Beşiktaş’ın yıllık finansal tablolarını onaylayan denetçi şirket tarafından şartlı onay verildi. Şartlı görüşlerden birinde yer alan açıklama için trajikomik desek yanılmış olmayız. Denetim şirketi şartlı görüşte, Futbol AŞ’nin, Kartal Yuvaları’ndaki stoklarının sayımı için bir sayım firması ile anlaşarak sayım yaptırdığını, ilgili sayımları kendilerinin de gözlemlediğini belirterek “Ancak sayım sonuçları kaydi stoklar ile karşılaştırıldığında fark tespit edilmiştir. Beşiktaş Sportif, farkların sayıma konu edilmeyen depolararası transferlerden kaynaklanan yoldaki mallardan oluştuğunu belirtmiştir. Ancak, bu transferlere ait tarafımıza ilgili stokları tevsik edecek bir doküman sunulamadığından söz konusu stok farkına ilişkin 2 milyon 489 TL stok kaleminin varlığını doğrulayabilmemiz mümkün olmamıştır” denildi.
45 MİLYON TL CİROSU 63 MAĞAZASI VAR
Üçü yurtdışında olmak üzere toplam 63 mağazası olan Kartal Yuvalarının, 3 adet de gezici TIR’ı bulunuyor. Dip notlarda yer alan bilgiye göre, halka arzı planlananKartal Yuvaları geçen sezon 45 milyon olan cirosunu bu yıl 60 milyon liraya çıkarmayı hedefliyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder