9 Ağustos 2015 Pazar

Üç büyükler formadan ne kadar kazanıyor?

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dün yapılan olağan divan kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Bugün/Sporx

En dikkat çeken demeci ise rakiplere yaptığı sponsorluk göndermesi oldu. Orman, “Beşiktaş’a laf atanlar formalarına reklam bulamıyorlar. Buldukları reklamları açıklasınlar, onlar ne kadar elde etmiş, biz ne kadar elde etmişiz” dedi.

En büyük katkı Vodafone’dan
Forma reklamlarından elde edilen verilere baktığımızda ise şu gerçekler karşımıza çıkıyor. Siyah-Beyazlılar, geçen sezondan itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere formasının çeşitli bölgelerine sponsorluk anlaşmaları yaptı. Kartal, Vodafone Arena’nın isim sponsoru da olan Vodafone’dan göğüs reklamı karşılığında 5 yıl için 29 milyon dolar alıyor. Beko’dan sırt için 3+2 yıllık 16.6 milyon dolar, Kalde’den de kol için yine 3+2 yıllık 10 milyon dolar kazanç sağlanıyor. Kaba bir hesapla 5 yıllık olası kazanç 55 milyon 600 bin dolar olarak beliriyor. Yıllık olarak kasaya giren para ise 11.12 milyon dolar. Bu da 10 milyon 158 bin euro ediyor. Kartal’ın şortunda reklam yok.

Fener’de aynı yere iki sponsor
Fenerbahçe, yurtdışı maçlarında geçerli olmak üzere Türk Hava Yolları ile göğüs reklamı anlaşması yaptı. Gelir 2.5 milyon euro olacak. Yurtiçi göğüs reklamı için Yandex ile el sıkışılmak üzere olduğu, 4 milyon euroluk bir gelir beklendiği öğrenildi. Ülker ile olan sırt reklamı sözleşmesi uzatıldı. Bir önceki rakam 4 milyon euroydu. Bu miktarda bir para bekleniyor. Şort için de İntegral Forex’le el sıkışıldığı, 1 milyon euro alınmasının gündemde olduğu kaydedildi. Fenerbahçe’nin 11.5 milyon euro kazanması bekleniyor.

Orman’ın Galatasaray’ı hedef aldığı yorumları geldi. Sarı-Kırmızılılar, şu ana kadar sadece Garenta ile sırt için yıllık 1.5 milyon euroya anlaştı.

Kartal’ın forma gelirleri
VODAFONE (Forma göğüs) 5 yıl 29 milyon dolar
BEKO (Forma sırt) 3+2 yıl 16.6 milyon dolar
KALDE (Forma kol) 3+2 yıl 10 milyon dolar


Borç 971 milyon TL
Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, toplantıda yaptığı açıklamada borcun 971 milyon 795 bin 974 lira olduğunu ifade etti. Derneğin borcunun 370 milyon 934 bin 120 lira, Beşiktaş Futbol Yatırım AŞ’nin ise 600 milyon 861 bin 854 lira olduğu ifade edildi. Tuncel, Siyah-Beyazlı kulübün halka açık şirketinin öz kaynaklarının ise negatif yönde olduğunu söyledi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder