30 Eylül 2014 Salı

Galatasaray A.Ş. Genel Kurulu yapıldı, SPK'nın verdiği idari para cezaları yöneticilerden şimdilik tahsil edilmeyecek

28 Ağustos'ta KAP'a yapılan açıklamada Galatasaray'ın 29 Eylül tarihinde olağan genel kurul toplantısını yapacağı belirtilmişti. Bahsedilen Genel Kurul bugün yapıldı.

En önemli gündem maddesi ise şöyleydi:

  • Şubat 2013 tarihinde GS Sportif A.Ş. ile birleşme öncesi müsabaka gelirlerinin Galatasaray Spor Kulübü ile GS Spor ve Futbol İşletmeciliği A.Ş. arasında dağılımı hakkında  yatırımcıların tam ve doğru bilgilendirilmesini amaçlayan tebliğe aykırılık nedeniyle verilen şirkete ve yöneticilere verilen idari para cezalarının (toplam 369,834 + 349,392 TL) yöneticilere yansıtılıp yansıtılmaması hakkında karar verilecek. 
  • Bu konudaki oylamaya yönetim kurulu üyeleri ve GS SK hisseleri adına katılım olmayacak, yani sadece halka açık hisselerin sahipleri karar verecek. 

Konunu detaylarını şu yazıda belirtmiştik:
Galatasaray A.Ş. Genel Kurulu SPK'nın verdiği idari para cezalarının dönemin yöneticilerine ödetilmesi hakkında karar verecek


Bugün yapılan genel kurulda yöneticiler 2012-13 ve 2013-14 mali sonuçlarından dolayı ibra edildiler. Ykarıda belirtilen en önemli gündem maddesi hakkında ise  şöyle bir karar çıktı:


Kararı özetlersek, SPK'nın verdiği karar itiraz edilmesi nedeniyle bu dava neticeleninceye kadar oylamanın yapılmasının ertelenmesi oya sunuldu ve kabul edildi. Eğer ertelenen oylama yapılsaydı Galatasaray kulübünü temsil eden hisseler oylamaya katılamayacaklardı. Ancak bu hisseler oylamanın ertelenmesi konusunda oy kullanarak oylamayı erteletmiş oldular. Bu durumda, ilgili SPK kararına karşı açılan dava sonuçlanıncaya kadar oylama yapılamayacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder