28 Ocak 2016 Perşembe

Beşiktaş da 1.5 yıl sonra Fenerbahçe'ye uydu, KAP açıklamalarında alt sınır getirdi

Beşiktaş KAP'a yaptığı açıklama ile, bundan böyle belli bir rakamın altındaki transfer bedelleri ve futbolcu ücretlerini açıklamayacağını açıkladı.


Beşiktaş'ın açıklamarında alt sınır maddi duran varlıkların %25'i ya da aktif toplamının %10'u olarak belirlendi. Son bilançoya göre bu rakamlar sırasıyla (maddi duran varlıklar* 2.5 milyon TL x %25) 625 bin TL ve aktif toplamı (193 milyon TL x %10) 19.3 milyon TL.

*: UYARI: Burada yazılan maddi duran varlıklar kalemi yerine maddi olmayan duran varlıklar kalemi olmalı, çünkü maddi olmayan duran varlıklar futbolcu bonservis bedellerinin bilançoda gözüken kısmı oluyor, eğer bu kalem alınırsa, son rakam 66 milyon TL olacağı için bunun %25'i 16.5 mn TL, alt sınır oldukça mantıklı oluyor, 625 bin TL gibi çok düşük bir sınır yerine. Maddi duran varlıklarsa şirketin elindeki bina, arazi, taşıt vb kalemlerden oluşuyor. Nitekim Fenerbahçe açıklamasında (Temmuz 2014)  Fenerbahçe Stoch transferiyle ilgili neden KAP'a açıklama yapmadı? maddi olmayan duran varlıklar  kullanılmıştı .


Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 2016/03 sayılı kararı uyarınca, Şirketimiz içsel bilgilerinin kamuya açıklanmasına ilişkin uygulamaların gözden geçirilmesi neticesinde; yapılan işlemlerin sermaye piyasası aracının değerine, fiyatına ve yatırımcıların yatırım kararlarına olası etkileri gözönüne alınarak, futbolcu transfer bedelleri, futbolcu kiralama bedelleri ve futbolcu ücretleri vb. konularda yapılacak açıklamalarda bir önemlilik eşiği tespit edilmesine ve bu bağlamda karar tarihi itibariyle, önemlilik eşiğinin, Kurul özel durum açıklamaları rehberi çerçevesinde Şirketimizin kamuya açıklanan son bilançosundaki maddi duran varlıklarının toplam net değerinin en az %25'i veya aktif toplamının en az %10'u olarak belirlenmesine karar verilmiştir.  


http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=501255


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder