30 Aralık 2014 Salı

Beşiktaş, Borsa İstanbul tarafından Eylül'de yapılan 2. uyarıya cevaben açıklama yayınladı

Beşiktaş, Borsa Yönetim Kurulu tarafından 26 Eylül 2014 tarihinde verilen karar sonrasında bir KAP duyurusu yaparak mali durumunu düzeltme planını açıkladı


Hatırlanacağı üzere, BIST 26 Eylül'de Beşiktaş'a uyarı yapmıştı. Uyarıda, Eylül 2013'te uyardığı Beşiktaş'ın finansal yapısını yeniden inceleyerek, bu uyarıya rağmen sermaye yapısında düzelme görülmediği belirtilmişti. Borsa İstanbul, Beşiktaş'a düzelme planını açıklaması için 31 Aralık'a kadar süre vermişti.

Bugün yapılan açıklamaya göre ise, Beşiktaş mali yapısının güçlendirilmesi ve finansal durumunun düzeltilmesi için, sermaye artırımı da dahil olmak üzere iç ve dış fon kaynaklarının oluşturulması konusunda değerlendirmeler yaptığını açıkladı. Ayrıca, 31.05.2016 tarihli mali tablolarına da olumlu yansıması beklenen adımlar şu şekilde sıralandı:


  • Vodafone Arena Stadyumu inşaatı tamamlanmasının ardından profesyonel futbol takımı maçlarını 2015-16 sezonunda bu stadyumda oynayacak. Maç günü gelirleri ve tüm diğer sponsorluk, reklam, isim hakkı, loca satışı vb benzeri ile bişrlikte stratejik ortak IMG-Doğuş tarafından hazırlanan  kötümser senaryoda bile yıllık 35-40 milyon ABD Doları gelir bekleniyor.
  • UEFA Mali Fair Play kriterleri çerçevesinde saha ve saha dışındaki sonuçların önemli olduğu bilinciyle, gerek transfer politikasında, gerek profesyonel oyunculara ödenen ücretlerde bütçe disiplinine uyulması konusunda hassasiyet sürmektedir 
  • Futbol takımının, 2012-13 ve 2013-14 sezonlarında UEFA kupalarından men edilmmesi yayın, tribün ve kupa katılım gelirleri açısından iki sezonda toplam 15 milyon EUR seviyesinde kayba sebep* olduğu olduğu tahmin edilmekte ve önümüzdeki dönemde bu gibi kayıpların oluşmaması için azami dikkat gösterilmekte.






 BEŞİKTAŞ FUTBOL YATIRIMLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / BJKAS [] 30.12.2014 10:56:02



   Özel Durum Açıklaması (Genel)

   

Ortaklığın Adresi:Süleyman Seba Cad. BJK Plaza B Blok No:48 Zemin Kat Beşiktaş / İstanbul
Telefon ve Faks Numarası:(212) 310 10 00 (319) - (212) 258
E-posta adresi:besiktasfutbol@hs01.kep.tr
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks Numarası:(212) 310 10 00 (319) - (212) 258
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Açıklama mı?:Hayır
Özet Bilgi:Borsa Yönetim Kurulu 26.09.2014 tarihli kararı uyarınca açıklamamızdır.

   AÇIKLAMA:


Şirketimiz mali yapısının güçlendirilmesi ve finansal durumunun düzeltilmesi için, Şirketimiz yönetim kurulu tarafından sermaye artırımı da dahil olmak üzere iç ve dış fon kaynaklarının oluşturulması konusunda değerlendirmeler yapılmaktadır. Buna ek olarak önümüzdeki dönemde, yönetim kurulumuzun aşağıda bahsi geçen konularda atılan ve Şirketimiz 31.05.2016 tarihli mali tablolarına da olumlu yansıması beklenen somut adımlar şu şekildedir:1.Vodafone Arena Stadyumu inşaatı son durum itibariyle devam etmekte olup, profesyonel futbol takımımız maçlarını 2015-2016 sezonunda bu stadyumda oynamayı planlamaktadır. Vodafone Arena Stadyumunun faaliyete geçmesi ile beraber, maç günü gelirleri ile sezonluk koltuk, VIP koltuk ve loca gelirlerinde, önceki sezonlara kıyasla ciddi artışlar beklenmekte ve stadyumun tribün gelirleri, spor dışı aktivite gelirleri, sponsorluk, isim hakkı ve reklam gelirleri şeklinde özetlenebilecek olan toplam gelirlerinin, Şirketimiz stratejik ortağı IMG-Doğuş tarafından hazırlanan planı kötümser senaryosuna göre yıllık 35-40 milyon ABD Doları seviyesine yükselmesi beklenmektedir.2.UEFA Mali Fair Play kriterleri denk hesap kuralı 2013-2014 sezonundan itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Buna göre, denk hesap kuralına uymayan kulüpler, UEFA tarafından, para cezası, transfer yasağı, Kupa katılım gelirlerinin dondurulması, kupalardan men gibi cezalara çarptırılmaktadır. UEFA organizasyonlarında sürekli olarak yer alma Şirketimiz ana vizyonunu oluşturmakta ve Yönetim Kurulumuz bunun için sahada olduğu kadar saha dışındaki sonuçların da önemli olduğunun bilinciyle hareket etmektedir. Buna bağlı olarak Şirketimiz gerek transfer politikasında gerek profesyonel oyunculara ödenen ücretlerde bütçe disiplinine uyulması konusunda hassasiyetini içinde bulunduğumuz sezonda ve önümüzdeki sezonlarda korumaya devam edecektir. 3.Futbol takımımız, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında UEFA ve CAS kararları sonrasında UEFA kupalarından men edilmiştir. Bu durum, ilgili maçların yayın geliri, tribün gelirleri ve kupa katılım gelirleri ile beraber düşünüldüğünde Şirketimiz açısından önemli gelir kayıplarına sebep olmuştur. Bu kayıpların iki sezonda toplam 15 milyon EUR seviyesinde olduğu tahmin edilmektedir. Önümüzdeki dönemde bu gibi kayıpların oluşmaması için azami dikkat gösterilmektedir.
Bilgilerinize arz ederiz,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder