31 Aralık 2014 Çarşamba

Prandelli'nin Galatasaray'dan alacağı tazminat toplam 6 milyon Euro - Hürriyet




Bir Del Bosque daha
Ali Naci KÜÇÜK
30 Aralık 2014

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/27870250.asp


Sarı kırmızılı yöneticiler, İtalyan teknik adamla normal iş sözleşmesi yapıldığını ve cezai şart olmadığını belirtti. Hukuki açıdan benzemese de ödenmesi muhtemel yüksek rakam, Beşiktaş’ın Del Bosque’ye verdiği miktarı hatırlattı.

PRANDELLI, FIFA’ya giderse Galatasaray’a kesilecek fatura avukatları tarafından İtalyan hocaya iletildi. 2015-16 sezonu sonuna kadar bir kulüp çalıştırmazsa yıllık 2 milyon 295 bin Euro’luk ücretini alacak olan Cesare Prandelli, önümüzdeki hafta FIFA’nın yolunu tutarsa G.Saray’a çıkacak fatura netleşti.Hürriyet’in ulaştığı bilgiye göre Prandelli’nin, sarı kırmızılı kulüpten alacağı tazminat toplam 6 milyon Euro…
Ortaya atılan iddiaların aksine teknik direktör Cesare Prandelli’nin, Galatasaray Kulübü’nden ekstra bir talepte bulunmayıp şampiyonluk ya da başarı bonuslarını almak için girişimde bulunmadığı öğrenildi.

HENÜZ iLETiŞiME GEÇMEDiLER

Sarı kırmızılı yönetim, henüz İtalyan teknik adamın FIFA’ya gitmesini engellemek adına herhangi bir ödeme yapmazken, çektiği ihtarname sonrasında da temasa geçmedi. Galatasaray yöneticileri ise Prandelli’nın FIFA’ya gitmesi ihtimali ile ilgili olarak, “Prandelli, Galatasaray’a karşı dava açsa dahi 2015-2016 sezonuna dek olan parasını, faizleri ile alır” dedi.

‘ALACAĞI PARA BELLİ’

Del Bosque olayı ile konunun karıştırıldığının altını çizen idareciler durumu, “Burada iki farklı durum var. Del Bosque’nin kontratında cezai şart vardı. Prandelli’ninki normal iş sözleşmesi ve cezai şartı yok. Alacağı para belli. Sözleşmesi bitene kadar bir kulüp ile anlaşmaz ise haklarını alır” diye yorumladı. Ancak Prandelli FIFA’ya gittiği takdirde, olay hukuki açıdan benzemese de ödenmesi muhtemel yüksek rakam, Beşiktaş’ın Vicente Del Bosque’ye verdiği miktarı anımsattı.

‘Haklı nedenler ile feshettik’

G.SARAY, Prandelli’nin sözleşmesinin feshi konusundaki bilgileri borsaya bildirdiği açıklamada, “Şirketimiz ile Cesare Prandelli arasındaki sözleşme 28 Kasım 2014 Cuma günü Bakırköy 27. Noterliği’nin 21161 yevmiye numaralı ihtarnamesi ile haklı nedenlere dayanılarak feshedilmiştir” dedi.

TÜRKiYE’DE EN ÇOK TAZMiNAT ALANLAR

Del Bosque, 8.5 milyon Euro ile ilk sırada...

HOCA/FUTBOLCU    TAKIM TAZMİNAT (Euro)
Del Bosque Beşiktaş 8.5 milyon
M. Ferrari Beşiktaş 7.8 milyon
L.Aragones F.Bahçe 3 milyon
F.Rijkaard G.Saray 3 milyon
J.Tigana Beşiktaş 3 milyon
C.Daum F.Bahçe 2.4 milyon
V.Halilhodzic Trabzon 1 milyon
E.Gerets G.Saray 1.1 milyon
B.Schuster Beşiktaş 1 milyon
M.Lucescu G.Saray 200 bin
TOPLAM 25.2 milyon



Del Bosque İspanya Milli Takımı’nı 2010’da dünya şampiyonu yapmıştı.

Yasaman: “Prandelli’ye fesihten sonraki ödemeyi yapmayız” dedi.

G.SARAY İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, “Prandelli, FIFA’ya gitmeden önce ‘sulh görüşmesi yapalım’ diyoruz. Haklı olarak sözleşmeyi feshettiğimiz için ödeme yapmak istemiyoruz. Bir aylık ödemesi yapılmamış. Alacağını ödeyeceğiz, fesihten sonraki ödemeyi yapmayacağız” diye konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder