6 Aralık 2014 Cumartesi

Galatasaray Başkanı Yarsuvat: Sportif A.Ş. hisselerinin 30 milyon dolarlık kısmını kulüp üyelerine tahsis etmek için SPK'ya başvurabiliriz

Galatasaray'ın bugün yapılan olağanüstü genel kurulunda Başkan Yarsuvat açıklamalarıyla mali durumu anlattı. Bazı önemli satırbaşları şöyle:



  • Kongrede, 2014 yılı hesap dönemi içerisinde gider bütçesinde aşım olması yüzünden revize bütçe oylamaya sunulacak
  • Mecidiyeköy'de bulunan kulübe ait arsanın değerlendirilmesiyle ilgili yetkiler istenecek
  • 31 Ekim 2014 tarihi itibari ile 376 milyon dolar net borç alacak farkı vardır. (30 Eylül 2014 tarihi itibari ile 356 milyon dolar)
  • 653 milyon TL alacak, 1 milyar 428 milyon TL borcumuz vardı. 325 milyon TL gelir gider farkı vardır. Bu gidişat AIG ile başlamıştır
  • 2011 yılında Galatasaray derneklerine 151 milyon dolar kadar bir giriş yapılmıştır. Ağustos ve Eylül ayında hisse senetlerinden gelen para harcanmış ve nereye harcandığını bilmiyoruz. Ocak 2014'te haddinden fazla futbolcu alnmış ve bunlara paralar ödenmiş."
  • Ocak 2014'de 40 adet personel sigortasız, bordroda olmayanlara iş avansları verilmiştir.
  • Ayşegül Egemen isimli kulüp eski hukuk müdürünün aldığı iş avansları ve zararlarlakaybımız 600 bin TL
  • Sözleşmesiz faaliyet gösteren 34 mağaza vardır. Yüzde yüz iade garantisiyle mal vermişiz
  • Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Arena'nın çatısıyla ilgili yargıya durum intikal etmiş. Protokolde bir cezai şart var, 11 milyon 500 bin euro maliyet olarak tespit edilmiştir. GSM GS ye bir dava açmıştır. 19 milyon 500 bin tl'lik bir dava...."
  • Galatasaray Adası'nda ecri misil davaları açılmıştır. 1.2 milyon tl talep edilmektedir, yıllık kirası ise 380 bin dolar. Yani geceliği bin dolardır.
  • Öncelik kredilerin yapılanmasında, Mayıs 2015'e kadar 44 milyon dolar tutarında kredi ana para ve 15 milyon dolar faiz ödemelerinin tamamı temlik edilmiştir. Ne zamana kadar 2016-2021 arasına kadar. 
  • Formalara reklam almak için de zorlanıyoruz, var olan sponsorlar da kaçıyor. 
  • Galatasaray Spor Kulübü üyeleri olarak sizler, Sportif AŞ'nin genel kuruluna da gelmeniz gerekir. Sadece genel kurul üyelerine tahsis edilecek kredi satışını düşündük. Size hisse senedi al diyoruz. Bunun prosedürü zor gibi olsa da yapılmayacak değildir. SPK'dan izin almak gerekir. Bu izni alırken isim listesi verilmesi gerekir. Siz, Galatasaray'ı sevenler bu işi yapınız. GS Sportif AŞ'nin hisselerini kulüp üyelerine tahsis edersek 30 milyon dolar kaynak elde etmiş oluruz. Sizlerin şirkete katılması aktif bir destek de sağlayacaktır. AŞ'nin genel kurullarınıa katılacaksınız. Sportif AŞ'nin hisselerinin yüzde 25'i A grubu hisselerdir, satılamazlar, imtiyazlı hisselerdir. SPK üst üste 5 yıl zarar eden halka açık şirketlerde imtiyazlar kaldırılır tehlikesi de var. Kurallar da böyle. Hiç istemediğim bir şey var. Ben sevmiyorum ama Galatasaray'ı sevenlerin yapacağı bağış. Sporcu sponsorluğu gibi... Transferini gerçekleştirebilirsiniz, bu da bir projedir."
  • Ali Sami Yen'in oradaki çadır üstüne 15 kat çıkılacak, yanına yapılan ofisler, oteller var, ruhsatı ofis projesi inşaata hemen başlarsak 7 kat yerin altı, 14 kat yerin üstü. Burada bir kullanım alanı çıkacaktır. Bunu satmayı asla düşünmüyoruz. Sizden rızanızı almak için başvurduk ancak satılma diye bir husus yer almamıştır. Hiç bir şey satmayı düşünmüyoruz. Biz oradan yılda 5 milyon dolar gelir elde edilebileceğini düşünüyoruz. Gerekli görüşmeleri yaptık. Eğer sizden onay çıkarsa hemen inşaata başlayacağız. Bankalar söz verdi, 26 Aralık'ta krediniz hazır diye belirttiler. Galatasaray'da mali disiplin olmalı. Bu olmazsa, oradan gelen para futbolcuların ayakkabı boyasına gider. Bu mali disipline sahip oldğumuz sürece, kurallara uygun davranılırsa Galatasaray'ın paraları çarçur edilmez. Bu binayı biz kulüp olarak inşa edeceğiz."
  • Riva arazisine hiçbir şey yapamayız, yapmayı da düşünmüyoruz. Ruhsat alınmış ama o ruhsatın süresi doluyor. 21 Şubat 2015'te bitiyor. Yani 2010'dan bu yana yönetimler burada birşey yapmamışlar. Bunu da pazartesinden itibaren peşinden koşmamız gerekiyor. 
  • 110. yıl kutlamaları, bunu Galatasaray markasını öne çıkarmak için yapacağımız faaliyetleri kapsayacaktır, 2015 senesine dağılması gerekir. Burada Arena'yı kullanacağız. Turnuvalar yapmayı düşünüyoruz. Sadece İstanbul'da değil. Planlarımız içinde dünyaca tanınmış ses yıldızlarını getireceğiz. İstanbul yerinden oynadı. Galatasaray'dan para çıkmayacaktır, Galatasaray'a para gelecektir. Esasında 30-40 bekliyoruz ancak en az 5-10 milyon dolar geleceğini bekliyoruz."
  • 73 kişinin iş haklarına son verdik, lüks otomobiller iade edilmiştir. Benzin harcamalarına kısıtlama getirilmiştir. Tasarrufumuz yüzde 20 oranındadır. 1 milyon lira aylık tasarrufumuz olmuştur. 



ÜNAL AYSAL'IN AÇIKLAMALARI:
2001 senesi Faruk Süren, Mehmet Cansun'a devrederken 44.2 milyon dolar borç-alacak farkı var.
2002 senesinde Mehmet Cansun, bunu 42.1 milyon dolarla Özhan Canaydın'a devretmiş.
Özhan Canaydın 109 milyon dolar olarak Adnan Polat'a devretmiş.
2011 senesinde Adnan Polat 328 milyon dolar olarak devretti.

Enkaz kelimesine inanmıyorum ama bu bir gelişim. Ama siz buna enkaz diyecekseniz nereden geldiğini bileceksiniz. 328 milyon doları gözünü kırpmadan devralan Ünal Aysal yönetimi bakın başka neleri devraldı. 81.4 milyonluk faizi de devraldık. Yani 409.5 milyon dolarlık yük aldık. Stat verdik dediler. Hayır stadın geliri de yok. İsim hakkı 2019'a kadar verilmiş, parası yenmiş. Futbol forma reklamları 2014'e kadar alınmış, parası yenmiş. VIP koltuk geliri 3 senelik satılmış 2014'e kadar. Loca gelirleri de öyle. Onların da parası yenmiş. Takımın 3,5 ve 8. olmuş. Başarıdan faydalanma imkanı da yok ekonomik olarak. Su topu hariç amatör branşlarda da başarı yok. Başınızı önünüze indirtmeyeceğim dedim. Sözümü de layıkıyla tuttum. Bunun süreklilik halinde devam etmesi lazım. Devraldığım 409 devrettiğim 325 milyon dolar. Futbolcu portföy değerimiz 145 milyon dolar. Market değeri daha yüksek. Sportif olarak voleybol erkek hariç tüm branşlarda kupalar, başarılar... Peki bu 325 milyon doların açılımı nedir? Aşağı yukarı her sene yüzde 3 nispetinde artış var. Dolar enflasyonuna bakınca zaten bu çıkar. Bankalardaki tehditler üzerimizden kalktı. Geriye ticari borçlar kalkıyor. 76 milyon dolar. Pratik risk 76 milyon dolar. Ödememiz gereken, fayda üreterek ödememiz gereken rakam 76 milyon dolar. Ben bir gün buraya gelip ağlamadım. Her zaman proje ürettik. Galatasaray'ın varlıkları bunu fazlasıyla ödeyecek durumdadır. Gayrimenkullerden bahsetmiyorum."


"Biz 65 milyon yedik gibi bir intibah uyandı. Bizim harcadığımı para 20 milyon TL'dir. 7 buçuğu basketbol kalanı da kur farkındandır. Reel hesaplarımızı döviz yapmak zorundayız. Türk Lirası rakamları 2011'e göre artmış gözüküyor, dolar-TL paritesinde de aşağı yukarı aynı artış bulunuyor. Futbolcu portföyümüz 15-20 milyon dolardan 145 milyon dolara yükselmiş. Paranın nereye gittiği belli yani. 2011-2013 arası Albayrak ve Dürüst'ün yönetiminde 106 milyon harcanarak iyi bir takım kuruldu. Daha sonra 38 milyon dolar bonservis bedeli ödenmiş. Neden devre arasında 19 milyon harcadık? Yabancı sınırından dolayı hocalarımızdan baskı gördük. Genç Türk oyuncular istediler mümkün olduğu kadar."
"İBRA EDİLMEK VEYA EDİLMEMEK ÖNEMLİ DEĞİL"
"Federasyona attım topu evet. Passolig öncesi dolan statların dolmaması. Göğüs reklamı verecek sponsor bulamamak. Hepsi alınan kararlar sonrası oluştu. Benim şahsi bir suçum olmamasına rağmen Ayşegül Egemen'e olan her şeyi ben karşıladım. Menajer ile ilgili de ne kadar olursa olsun ödeyeceğimi söyledim. Kulübün bunlarla ilgili herhangi bir riski yok. Bundan sonra kulübüme her türlü desteğimi vermeye hazırım ve vereceğim. Benim ibra edilmek-edilmemek gibi bir sıkıntım yok. Bunun burada konuşulması bir Galatasaray başkanı için rencide edicidir. Ne karar verirseniz ben ona mutabıkım."

"Ben 2011 Mayıs'ında kaçmadıysam 2014 Eylül'ünde hiç kaçmam. Galatasaray'da her zaman nakit zorluğu oldu. Biz borç yönettik, para yönetmedik. Endişelenmenize gerek yok, yönetim de bunu yapacaktır. Neden ayrıldım? Yeni projelerime inanç olmadığı yönünde tepkiler aldım. Çok sevdiğim kulübüme veda ettim. Değerli dostlarım, bunun dışında bir sürü sebebim var. Ama hiçbiri zorluktan kaçış değildir."
TOPLANTIDA NELER YAŞANACAK?
Duygun Yarsuvat yönetiminin, gider bütçesinde aşım olması nedeniyle revize bütçenin müzakeresi ile Şişli ilçesi Dikilitaş Mahallesi’nde bulunan (Ali Sami Yen arazisi) arsaya değerlendirme yetkisi almak için olağanüstü toplanma çağrısı yaptığı genel kurul, Türk Telekom Arena Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda yapılıyor.
Genel kurul toplantısında Yarsuvat başkanlığındaki yönetim kurulu, 1 Ocak-30 Eylül 2014 ara hesap dönemi solo ve konsolide bağımsız denetim raporları doğrultusunda kulübün mali durumu hakkında sunum yapacak. Kongrede, 2014 yılı hesap dönemi içerisinde gider bütçesinde aşım olması yüzünden revize bütçe oylamaya sunulacak.
ESKİ BAŞKANLAR TEPKİ GÖSTERDİ
Eğer revize bütçe onay alırsa, astronomik harcamalar konusunda sıkça eleştirilen Ünal Aysal döneminin bir anlamda ibra edilmiş olacağı görüşü hakim. Başta eski başkanlar Faruk Süren ve Adnan Polat olmak üzere camianın önde gelen isimleri; Aysal döneminin, Yarsuvat döneminden ayrı olarak ele alınmasını istiyor. Toplantıda hem borçlanma hem de geçmişte de verilen Ali Sami Yen arazisi yetkisi konusunda hararetli tartışmalar yaşanması bekleniyor.
65 MİLYON TL'LİK YETKİSİZ HARCAMA NE OLACAK?
25 Ekim’de yapılan olağanüstü kongrede göreve gelen Duygun Yarsuvat yönetimi, ilk yönetim kurulu toplantısında mali konular yüzünden olağanüstü kongre kararı almıştı. Bağımsız firmalara hesapları inceleten Yarsuvat ve ekibinin, Ünal Aysal dönemiyle ilgili yetki dışında 65 milyon TL’lik harcama tespit ettiği gündeme gelmişti. Bu iddiaların ardından Ünal Aysal basın toplantısı yapmak istemiş ancak son anda vazgeçmişti.
41 MİLYON TL AÇIK VAR
2014 yılında 9 aylık Ünal Aysal dönemiyle ilgili gelir hedefinde 20 milyon TL, gider hedefinde ise 21 milyon TL sapma var. Toplam 41 milyon TL’lik açığın yanı sıra kulübün belini büken sözleşmeler yüzünden Duygun Yarsuvat yönetimi bütçeyi revize etmek istiyor. Aysal döneminde geçen yıl yapılan ve fiyaskoyla sonuçlanan 9 devre arası transferinin kulübe uzun vadeli maliyeti 160 milyon TL’yi buluyordu.
YASAMAN: KONU ÇARPTIRILIYOR
G.Saray İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, “Aysal’ı aklama kongresi” yakıştırmalarına katılmadığını, muhalefetin konuyu çarptırdığını söyledi. Yasaman, “G.Saraylı, eski başkanını deşerek mahvetmek düşüncesinde değildir. Hata olabilir ama art niyet asla olamaz” dedi. Toplantının “ibra” kongresi olmadığını vurgulayan Yasaman, “İbra, Mart 2015’teki mali kongrede... Bizim dönemimiz ve Aysal dönemi ayrı ayrı olacak” diye konuştu. Yasaman gelirlere en çok temlik koyanın Adnan Polat olduğunu da ifade etti.




http://spor.haberturk.com/futbol/haber/1016421-galatasarayda-kritik-gun

Türk Telekom Arena'da yer alan çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen olağanüstü mali genel kongrede ilk olarak genel kurul divanı seçilirken, başkanlığa İrfan Aktar getirildi. Kulüp yönetim kurulu kongrede genel kurul üyelerinden, gider bütçesinde aşım olması nedeniyle revize bütçe ve Mecidiyeköy'de bulunan kulübe ait arsanın değerlendirilmesiyle ilgili yetkiler isteyecek.

Genel kurul toplantısında Duygun Yarsuvat başkanlığındaki yönetim kurulu, 1 Ocak-30 Eylül 2014 ara hesap dönemi solo ve konsolide bağımsız denetim raporları doğrultusunda kulübün mali durumu hakkında sunum da yapacak. Galatasaray Kulübü'nde başkanlık koltuğunu Duygun Yarsuvat'a devreden Ünal Aysal, genel kurula katıldı. Toplantının yapıldığı salonda yerini alan Ünal Aysal'ın konuşma da yapması bekleniyor.
İrfan Aktar'ın toplantıyı başlatmasının ardından sözü Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat aldı.
DUYGUN YARSUVAT'IN AÇIKLAMALARI:
"Değerli Galatasaraylılar. Diyeceksiniz ki neden toplandık daha göreve geleli 35 gün oldu. İlk başta Galatasaray'ın mali durumunu tespit edip sizlere sunacağımı söylemiştim. Bazı hususların saklandığını gördüm. Tüm Galatasaraylıların her şeyi en ince noktasına kadar bilmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu bir ibra toplantısı değildir, tüm Galatasaraylılar'ın bir araya gelip ne yapacağız toplantısıdır. Mali açından Galatasatasaray'ın durumu 30 Eylül 2014 itibari ile mali durumu. 31 Ekim 2014 tarihi itibari ile mali durumu 376 milyon dolar net borç alacak farkı vardır. Bu rakam 30 Eylül 2014 tarihi itibari ile 356 milyon dolardır. Galatasaray'ın mali açıdan bu hale gelmesinin cevabını ben tek veremem. Galatasaray'daki ateşten topu 35 gün önce devraldık. 2011 yılında Galatasarayderneklerine 151 milyon dolar kadar bir giriş yapılmıştır. Ağustos ve Eylül ayında hisse senetlerinden gelen para harcanmış ve nereye harcandığını bilmiyoruz. Ocak 2014'te haddinden fazla futbolcu alnmış ve bunlara paralar ödenmiş."

1 MİLYAR 428 MİLYON TL BORÇ
"376 Milyon dolar net borç alacak farkı vardır. 30 Eylül itibariyle 356 milyon dolar oldu. Bir ayda 20 eksiye geldi. 653 milyon TL alacak, 1 milyar 428 milyon TL borcumuz vardı. 325 milyon TL gelir gider farkı vardır. Bu gidişat AIG ile başlamıştır."

AYŞEGÜL EGEMEN'İN ZARARI 600 BİN TL
"Ocak 2014 kırılma noktasıdır. Bu tarihte haddinden fazla futbolcular alınmıştır, paralar ödenmiştir. 40 adet personel sigortasız, bordroda olmayanlara iş avansları verildiği, kurumsallaşma adına Ayşegül Egemen isimli kulüp eski hukuk müdürünün aldığı iş avansları ve zararlardır. Yaklaşık 450 bin TL zarar vermiştir. Sahte mahkeme kararları getirmiştir, sahte tahsilat makbuzları almıştır, sahte beklegelerel avans alınmış, sahte hastane faturalarıyla bunun karşılığını almıştır. Bunun karşılığında da kulüp kendi imkanlarıyla soruşturma başlatmış, senetler almıştır ancak bunlar da ödenmemiştir. Buradaki kaybımız 600 bin TL."
"DÜRÜST BİR ADAM DEĞİL"
"Menajer komisyonları özellikle Ocak döneminde yüksek. Bruno Aldersald Lüksemburglu. Bu dürüst bir adam değil, Ribery'nin kaçmasına neden olan biri bu. Bu kişiyle bir sözleşme imzalanmış ve bu kişi sözleşmenin hükümleri yerine getirilmediği diye CAS'ta 25 milyon euro bir dava açmıştır."

ARENA'NIN ÇATISI 11 MİLYON 500 BİN DOLAR
"Sözleşmesiz faaliyet gösteren 34 mağaza vardır. Yüzde yüz iade garantisiyle mal vermişiz, ben niye böyle bir şey yapayım. Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Arena'nın çatısıyla ilgili yargıya intikal etmiş bir durum var. 2011 yılı mayıs ayındaki yönetim yapmıştır. Çatının kapanmasına karşılık içerideki suntadan olan masalar yapılmıştır. Bu protokolün imzasının ardından da hemen seçim yapılmıştır. Bu protokolde bir cezai şart vardır. Cezai şart der ki çatının maliyetinin yarısı kadar ceza ödersiniz eğer açılır kapanır yapmazsanız. 11 milyon 500 bin euro maliyet olarak tespit edilmiştir. 21. 12. 2013 tarihinde GSM GS ye bir dava açmıştır. 19 milyon 500 bin tl'lik bir dava...."

"GALATASARAY ADASI'NI TERK EDİN DEDİK"
"Galatasaray Adası'nın bazı yerleri için ecri misil davaları açılmıştır. 2005-2006 döneminden gelen davalar. Üst üste koyunca 1 milyon 200 bin tl para talep edilmektedir bu davalarda. GalatasarayAdası'nın yıllık kirası 380 bin dolar. Yani geceliği bin dolardır. İlginç yani burada kaçak inşaat yaptığı için encümenin vermiş olduğu yıkım kararına karşı, Galatasaray savunmasını yapmış davayı açmış, devam ettirmiş durumdadır. Bir yandan Genel Kurul'un kararıyla tahliye sürerken, biz aynı anda kaçak inşaat yapmış birini Galatasaray niye savunsun..."

"Biz mazbatamızı aldıktan hemen sonra, buraya bir ihtarname yolladık burayı terk edin dedik. Beyler orası bizim değil, adı bile değişik, Su Adası. Niçin yönetim oraya gidiyor. Salı günü Arsenal geliyor, burada karşılayacağız. Niye oraya gidelim?"
"SPORCU SPONSORU OLABİLİRSİNİZ"
"Öncelikle kredilerin yapılanması. Mayıs 2015'e kadar 44 milyon dolar tutarında kredi ana para ve 15 milyon dolar faiz ödemelerinin tamamı temlik edilmiştir. Ne zamana kadar 2016-2021 arasına kadar. Bizim temlik edecek bir alacağımız yok. Formalara reklam alabilirsen belki bunları kullanabiliriz. Formalara reklam almak için de zorlanıyoruz ancak uğraşıyoruz. Yönetim kurulu ve arkadaşlarım tabiri caizse her tarafı tırmalıyor. Ancak var olan sponsorlar da kaçıyor. Bir işletme sermayesini sağlamak gerekiyor. Bunu nasıl yapabiliriz diye düşündük. Sizler Galatasaray Spor Kulübü üyeleri olarak sizler, Sportif AŞ'nin genel kuruluna da gelmeniz gerekir. Sadece genel kurul üyelerine tahsis edilecek kredi satışını düşündük. Size hisse senedi al diyoruz. Bunun prosedürü zor gibi olsa da yapılmayacak değildir. SPK'dan izin almak gerekir. Bu izni alırken isim listesi verilmesi gerekir. Siz, Galatasaray'ı sevenler bu işi yapınız. GS Sportif AŞ'nin hisselerini kulüp üyelerine tahsis edersek 30 milyon dolar kaynak elde etmiş oluruz. Sizlerin şirkete katılması aktif bir destek de sağlayacaktır. AŞ'nin genel kurullarınıa katılacaksınız. Sportif AŞ'nin hisselerinin yüzde 25'i A grubu hisselerdir, satılamazlar, imtiyazlı hisselerdir. SPK üst üste 5 yıl zarar eden halka açık şirketlerde imtiyazlar kaldırılır tehlikesi de var. Kurallar da böyle. Hiç istemediğim bir şey var. Ben sevmiyorum ama Galatasaray'ı sevenlerin yapacağı bağış. Sporcu sponsorluğu gibi... Transferini gerçekleştirebilirsiniz, bu da bir projedir."

MECİDİYEKÖY'DEN YILLIK 5 MİLYON DOLAR GELİR
"Ali Sami Yen'in oradaki çadırımız var. Üstüne 15 kat çıkılacak, yanına yapılan ofisler, oteller var. Buranın ruhsatı ofis projesi olarak da alınmıştır. İnşaata hemen başlarsak burada bir şey olmaycaktır. 7 kat yerin altı, 14 kat yerin üstü. Burada bir kullanım alanı çıkacaktır. Bunu satmayı asla düşünmüyoruz. Sizden rızanızı almak için başvurduk ancak satılma diye bir husus yer almamıştır. Hiç bir şey satmayı düşünmüyoruz. Biz oradan yılda 5 milyon dolar gelir elde edilebileceğini düşünüyoruz. Gerekli görüşmeleri yaptık. Eğer sizden onay çıkarsa hemen inşaata başlayacağız. Bankalar söz verdi, 26 Aralık'ta krediniz hazır diye belirttiler. Galatasaray'da mali disiplin olmalı. Bu olmazsa, oradan gelen para futbolcuların ayakkabı boyasına gider. Bu mali disipline sahip oldğumuz sürece, kurallara uygun davranılırsa Galatasaray'ın paraları çarçur edilmez. Bu binayı biz kulüp olarak inşa edeceğiz."

ARENA'DAN YILLIK 30-40 MİLYON GELİR
"Riva arazisine hiçbir şey yapamayız, yapmayı da düşünmüyoruz. Ruhsat alınmış ama o ruhsatın süresi doluyor. 21 Şubat 2015'te bitiyor. Yani 2010'dan bu yana yönetimler burada birşey yapmamışlar. Bunu da pazartesinden itibaren peşinden koşmamız gerekiyor. 110. yıl kutlamaları, bunu Galatasaraymarkasını öne çıkarmak için yapacağımız faaliyetleri kapsayacaktır. Bunun 2015 senesine dağılması gerekir. Burada Arena'yı kullanacağız. Turnuvalar yapmayı düşünüyoruz. Sadece İstanbul'da değil. Planlarımız içinde dümnyaca tanınmış ses yıldızlarını getireceğiz. İstanbul yerinden oynadı. Galatasaray'dan para çıkmayacaktır, Galatasaray'a para gelecektir. Esasında 30-40 bekliyoruz ancak en az 5-10 milyon dolar geleceğini bekliyoruz."
"73 KİŞİNİN İŞ HAKLARINA SON VERDİK"
"Öncelikle sportif başarı olması lazım. Diğeri sponsor arayışlarıyla olur. Giderlerin azaltılması gerekir. personel sayısını alattık, daha da azaltacağız. Şu arada 73 kişinin iş haklarına son verdik. Bunlardan bazıları kendi isteğiyle çıktı. Bunların yerine adam almadık. Bunların yerine yönetim kurulu üyelerimiz sanki profesyonel olarak işe alınmış gibi çalışmaktadırlar. Dilerim bu özveriyi bizden sonrakiler de yapar. Mevcut olan lüks otomobiller iade edilmiştir. Benzin harcamalarına kısıtlama getirilmiştir. Tasarrufumuz yüzde 20 oranındadır. 1 milyon lira aylık tasarrufumuz olmuştur. Danışmanlar mevcuttu. Bunların hepsini feshettik. Onlar yerine yönetim kurulu arkadaşlarım çalışıyor."

PRANDELLİ AÇIKLAMASI
"Yollarımızı ayırdık. Aşı tutmadı, olmuyordu. Bunun ayrılmasından da ciddi tasarruflar yapmış bulunuyoruz. Sözleşmesini bazı sebeplere dayandırarak fesh ettik. Avukatıyla görüşme halindeyiz. Amatör şubelerin gelirleri giderlerini karşılamıyor. Burada da bütün Türkiye'de bir oyun oynanıyor. Voleybol, basketbol amatör değil diyerek. Kendimizi kandırıyoruz. Bu alanda ne yapacağımızı bilemiyoruz. Az önce söylediğim gibi burada bir sporcuyu alıp, desteleyebilirsiniz. Bunları yaoabilirseniz Galatasaray Spor Kulübü olarak faaliyet gösterilebiir, aksi halde Galatasaray Futbol AŞ olarak kalır. Burada da sizden yardımlar istenmekteyiz."

"SUÇLU GOOGLE HAZRETLERİ"
"Sizden ricam ek bütçe olarak bunu düşünün. Bu ek bütçenin kabul edilmesi, geçmiş yönetimlerin ibra edilmesi anlamış taşımaz. İbra başkadır, ek bütçe başkadır. 11 seneden beri ek bütçeler revize bütçe olarak geçmiştir. Ben suçluyu buldum. Bunun suçlusu da Google hazretleri... Sizden ricam bunu oylarken, bunları düşünün. Bunun altında bir takım maksatlar araamz, beyanlar vermek doğru bir şey değil. Bugünkü toplantının konusu ibra değildir. Oraya çekmeyelim. Genel kurul isterse tüm dönemi ibra ederim, isterse ayrı ayrı ibra ederim der... Bu mesele bugünün meselesi değildir. Ek bütçe de verseniz geçmiş dönemin ibrası anlamına gelmez. Galatasaray'ın size ihtiyacı var. Galatasaray'a yardımcı olmanız gerekir. Sizleri işe çağırıyorum. Hisse satışlarına girin, sponsorluk olarak yapın, elinizden ne geliyorsa Galatasaray için verin...
ÜNAL AYSAL'IN AÇIKLAMALARI:
"26 Ağustos'tan beri başlatılan saldırının bir nebze de olsa camiamızda etkili olduğunu gördüm. Minarenin eğri mi dik mi olduğunu anlatmak benim görevim. Özel ve net olarak verilmek istenen mesaj bundan evvelki yönetimin başarısız olduğu yapılanların usulsüz olduğu ve ekonomik felakete sürüklendiği mesajı verildi. Yiğidi öldürün ama hakkını verin. Galatasaray bu konuda en güvendiğim camiadır."
BORÇ DURUMLARINI AÇIKLADI
"2001 senesi Faruk Süren, Mehmet Cansun'a devrederken 44.2 milyon dolar borç-alacak farkı var.
2002 senesinde Mehmet Cansun, bunu 42.1 milyon dolarla Özhan Canaydın'a devretmiş. Özhan Canaydın 109 milyon dolar olarak Adnan Polat'a devretmiş. 2011 senesinde Adnan Polat 328 milyon dolar olarak devretti. Enkaz kelimesine inanmıyorum ama bu bir gelişim. Ama siz buna enkaz diyecekseniz nereden geldiğini bileceksiniz."

"328 milyon doları gözünü kırpmadan devralan Ünal Aysal yönetimi bakın başka neleri devraldı. 81.4 milyonluk faizi de devraldık. Yani 409.5 milyon dolarlık yük aldık. Stat verdik dediler. Hayır stadın geliri de yok. İsim hakkı 2019'a kadar verilmiş, parası yenmiş. Futbol forma reklamları 2014'e kadar alınmış, parası yenmiş. VIP koltuk geliri 3 senelik satılmış 2014'e kadar. Loca gelirleri de öyle. Onların da parası yenmiş. Takımın 3,5 ve 8. olmuş. Başarıdan faydalanma imkanı da yok ekonomik olarak. Su topu hariç amatör branşlarda da başarı yok. Başınızı önünüze indirtmeyeceğim dedim. Sözümü de layıkıyla tuttum. Bunun süreklilik halinde devam etmesi lazım. Devraldığım 409 devrettiğim 325 milyon dolar. Futbolcu portföy değerimiz 145 milyon dolar. Market değeri daha yüksek. Sportif olarak voleybol erkek hariç tüm branşlarda kupalar, başarılar... Peki bu 325 milyon doların açılımı nedir? Aşağı yukarı her sene yüzde 3 nispetinde artış var. Dolar enflasyonuna bakınca zaten bu çıkar. Bankalardaki tehditler üzerimizden kalktı. Geriye ticari borçlar kalkıyor. 76 milyon dolar. Pratik risk 76 milyon dolar. Ödememiz gereken, fayda üreterek ödememiz gereken rakam 76 milyon dolar. Ben bir gün buraya gelip ağlamadım. Her zaman proje ürettik. Galatasaray'ın varlıkları bunu fazlasıyla ödeyecek durumdadır. Gayrimenkullerden bahsetmiyorum."
"YABANCI SINIRI YÜZÜNDEN PARA HARCADIK"
"Biz 65 milyon yedik gibi bir intibah uyandı. Bizim harcadığımı para 20 milyon TL'dir. 7 buçuğu basketbol kalanı da kur farkındandır. Reel hesaplarımızı döviz yapmak zorundayız. Türk Lirası rakamları 2011'e göre artmış gözüküyor, dolar-TL paritesinde de aşağı yukarı aynı artış bulunuyor. Futbolcu portföyümüz 15-20 milyon dolardan 145 milyon dolara yükselmiş. Paranın nereye gittiği belli yani. 2011-2013 arası Albayrak ve Dürüst'ün yönetiminde 106 milyon harcanarak iyi bir takım kuruldu. Daha sonra 38 milyon dolar bonservis bedeli ödenmiş. Neden devre arasında 19 milyon harcadık? Yabancı sınırından dolayı hocalarımızdan baskı gördük. Genç Türk oyuncular istediler mümkün olduğu kadar."
"İBRA EDİLMEK VEYA EDİLMEMEK ÖNEMLİ DEĞİL"
"Federasyona attım topu evet. Passolig öncesi dolan statların dolmaması. Göğüs reklamı verecek sponsor bulamamak. Hepsi alınan kararlar sonrası oluştu. Benim şahsi bir suçum olmamasına rağmen Ayşegül Egemen'e olan her şeyi ben karşıladım. Menajer ile ilgili de ne kadar olursa olsun ödeyeceğimi söyledim. Kulübün bunlarla ilgili herhangi bir riski yok. Bundan sonra kulübüme her türlü desteğimi vermeye hazırım ve vereceğim. Benim ibra edilmek-edilmemek gibi bir sıkıntım yok. Bunun burada konuşulması bir Galatasaray başkanı için rencide edicidir. Ne karar verirseniz ben ona mutabıkım."

"Ben 2011 Mayıs'ında kaçmadıysam 2014 Eylül'ünde hiç kaçmam. Galatasaray'da her zaman nakit zorluğu oldu. Biz borç yönettik, para yönetmedik. Endişelenmenize gerek yok, yönetim de bunu yapacaktır. Neden ayrıldım? Yeni projelerime inanç olmadığı yönünde tepkiler aldım. Çok sevdiğim kulübüme veda ettim. Değerli dostlarım, bunun dışında bir sürü sebebim var. Ama hiçbiri zorluktan kaçış değildir."
TOPLANTIDA NELER YAŞANACAK?
Duygun Yarsuvat yönetiminin, gider bütçesinde aşım olması nedeniyle revize bütçenin müzakeresi ile Şişli ilçesi Dikilitaş Mahallesi’nde bulunan (Ali Sami Yen arazisi) arsaya değerlendirme yetkisi almak için olağanüstü toplanma çağrısı yaptığı genel kurul, Türk Telekom Arena Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda yapılıyor.
Genel kurul toplantısında Yarsuvat başkanlığındaki yönetim kurulu, 1 Ocak-30 Eylül 2014 ara hesap dönemi solo ve konsolide bağımsız denetim raporları doğrultusunda kulübün mali durumu hakkında sunum yapacak. Kongrede, 2014 yılı hesap dönemi içerisinde gider bütçesinde aşım olması yüzünden revize bütçe oylamaya sunulacak.
ESKİ BAŞKANLAR TEPKİ GÖSTERDİ 
Eğer revize bütçe onay alırsa, astronomik harcamalar konusunda sıkça eleştirilen Ünal Aysal döneminin bir anlamda ibra edilmiş olacağı görüşü hakim. Başta eski başkanlar Faruk Süren ve Adnan Polat olmak üzere camianın önde gelen isimleri; Aysal döneminin, Yarsuvat döneminden ayrı olarak ele alınmasını istiyor. Toplantıda hem borçlanma hem de geçmişte de verilen Ali Sami Yen arazisi yetkisi konusunda hararetli tartışmalar yaşanması bekleniyor.
65 MİLYON TL'LİK YETKİSİZ HARCAMA NE OLACAK? 
25 Ekim’de yapılan olağanüstü kongrede göreve gelen Duygun Yarsuvat yönetimi, ilk yönetim kurulu toplantısında mali konular yüzünden olağanüstü kongre kararı almıştı. Bağımsız firmalara hesapları inceleten Yarsuvat ve ekibinin, Ünal Aysal dönemiyle ilgili yetki dışında 65 milyon TL’lik harcama tespit ettiği gündeme gelmişti. Bu iddiaların ardından Ünal Aysal basın toplantısı yapmak istemiş ancak son anda vazgeçmişti.
41 MİLYON TL AÇIK VAR
2014 yılında 9 aylık Ünal Aysal dönemiyle ilgili gelir hedefinde 20 milyon TL, gider hedefinde ise 21 milyon TL sapma var. Toplam 41 milyon TL’lik açığın yanı sıra kulübün belini büken sözleşmeler yüzünden Duygun Yarsuvat yönetimi bütçeyi revize etmek istiyor. Aysal döneminde geçen yıl yapılan ve fiyaskoyla sonuçlanan 9 devre arası transferinin kulübe uzun vadeli maliyeti 160 milyon TL’yi buluyordu.
YASAMAN: KONU ÇARPTIRILIYOR 
G.Saray İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, “Aysal’ı aklama kongresi” yakıştırmalarına katılmadığını, muhalefetin konuyu çarptırdığını söyledi. Yasaman, “G.Saraylı, eski başkanını deşerek mahvetmek düşüncesinde değildir. Hata olabilir ama art niyet asla olamaz” dedi. Toplantının “ibra” kongresi olmadığını vurgulayan Yasaman, “İbra, Mart 2015’teki mali kongrede... Bizim dönemimiz ve Aysal dönemi ayrı ayrı olacak” diye konuştu. Yasaman gelirlere en çok temlik koyanın Adnan Polat olduğunu da ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder