16 Şubat 2015 Pazartesi

Galatasaray Başkanı Yarsuvat: "25 Şubat'tan sonra hisse satışı yapabiliriz, satışı genel kurul üyelerine yapmak istiyoruz"

Yarsuvat'tan konuşulacak sözler

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, sarı-kırmızılı takımdaki önemli konular hakkında konuştu.
Kaynak: Sporx.com



13 Şubat 2015 14:06


Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, sarı-kırmızılı takımdaki önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte sizlere canlı olarak aktardığımız Yarsuvat'ın açıklamalarının tam metni...

YARSUVAT'TAN 6222 HAKKINDA AÇIKLAMA

6222 sayılı kanun statlardaki şiddet eylemlerini önlemek için çıkarıldı. Bu kanundan önce 3149 sayılı kanun vardı, bu kanun da 1995 senesinde yapıldı ve bir yaptırım getirmediği için uygulanması da gerçekleşmedi. Şike konusu 6222'de düzenlendi, 3419'da yoktu. 6222'de şike konusunda yaptırımlar koyuldu ve burada da biraz aşırıya gidildi. Bunu spor hukukunun içerisine sokmamak lazım. 2011 yılında bu kanun yapıldı ve yürürlüğe girdi. Bu kanun yapılırken ceza hukukunun bir çok maddesi atlandı ve daha sonra yumuşatıldı. Ceza ile suçları önleyemezsiniz.

Sneijder'in satılmasını Galatasaray'ı sevmeyen gazeteciler yazıyor. Galatasaray aleyhinde çalışan bir gazeteci ordusu var.

Duygun Yarsuvat
GALATASARAY TARAFTARINA KÖTÜ HABER

Bu stata gelmek de dert, gitmek de dert. Metro yapıldı, 3'üncü hatta da dahil edilmek isteniyor. Bu hattı da ulaştırma bakanlığı yapıyormuş. Bakanın bu metroyu bir an önce bitirilmesi gerektiği yönünde talimat verdi ancak alt kademelerde bunu yavaşlatan bazı şeyler var. Aslanlı Yolun üstüne bir viyadük koyacaklar ve bunların biri de tam ortasına gelecek, bu da taraftarlarımızın maça gelmesini daha da zorlaştıracak. Sezon bittikten sonra yapılmalı ve eğer bu yapılmazsa Galatasaray taraftarına kasten yapıldığını düşüneceğiz.



"ABDURRAHİM ALBAYRAK 16 SAAT FLORYA'DA"

Sadece futbolda değil her branşta Galatasaray başarılı. Biraz sevgi eksikti, biz oyuncularımıza sevgiyi verdik. Radikal değişiklik yaptık ve takımın başına Hamza hocayı getirdik. Oyuncularımız artık severek oynuyorlar, bir amaçları var artık. Sihirli bir değneğimiz yok, sadece sevgi aşıladık. Abdürrahim eleştiriliyor ama Abdürrahim 24 saatinin 16 saatini Florya'da harcıyor. Onlar da insan ve sevgiye ihtiyaçları var.


"HERKES BİZLE DALGA GEÇİYORDU"

Prandelli'yi başarısız olduğu için yolladık. Biz yönetime geldiğimiz zaman dalga geçiyorlardı bizle, 4 çeker diyorlardı. Prandelli de Şampiyonlar Ligi falan değersiz diyordu, bunlar Galatasaray değerlerine yakışmaz. Prandelli'nin Galatasaray'a saygı duymadığını gördüm.

Prandelli'yi başarısız olduğu için yolladık. Biz yönetime geldiğimiz zaman dalga geçiyorlardı bizle, 4 çeker diyorlardı.


ŞAMPİYONLUK İÇİN AÇIKLAMA

Üç tane takım var şampiyonluğa oynayan, gönlüm 4. yıldızı takmak yolunda. Akılcı davranmak, konuşmak lazım. Bizim yüzde 34 şampiyonluk şansımız var, diğerlerinin de yüzde 33. Son ana kadar şampiyonluk yarışının devam edeceğini düşünüyorum.



"KAÇ TANESİ OYNUYOR?"

Ocak ayından yapılan transferlerde diğer takımlar verim alamadığı oyuncularını elden çıkartmak ister. Geriye gidelim, bir önceki dönem yapılan 9 ara transfere gidelim. Kaç tanesi oynuyor? Ocak ayında bir transferin yapılması yanlış, adaptasyon için zaman yok. Takımın oyuncuları, yapılan her transferden rahatsız olabilir, bazılarının performansı düşebilir.
Ben, Aysal'ın yaptığı işleri öğrenince ben yapmazdım diyorum. Genel kurula gel ve ne gerekiyorsa söyle. O lafa değil adama bakıyormuş ama baktığı adam da benim, onu da söyleyeyim.


"SNEIJDER'İN SATILMASINI G.SARAY'I SEVMEYEN..."

Sneijder'in satılmasını Galatasaray'ı sevmeyen gazeteciler yazıyor. Galatasaray aleyhinde çalışan bir gazeteci ordusu var. Sneijder'in gidebilmesi için bizim onun ücretini ödemememiz gerekiyor, böyle de bir durum yok. Sneijder'in arzusu Türkiye'de kalmak, gitseydi zaten geçen sene giderdi. Chelsea'ya giderdi, Mourinho ile beraber. Sneijder'i seyrediyoruz, çok güçlü bir oyuncu ve Galatasaray'a da bir çok maçı almıştır. Bruma da çok değerli bir oyuncu. Bruma'yı da yollamayız.

ERGİN ATAMAN VE TOKAT OLAYI HAKKINDA NET SÖZLER

Ergin Ataman sürecini Perşembe günü öğrendik, gelişmeleri baktık. Basketboldan sorumlu arkadaşımız Cem Topsakal bize durumu aktardı. Bu olay herkesin içerisinde değil, soyunma odasında olmuş. Soyunma odalarında da insanlar birbirlerine girerler. Bu olayın ortaya çıkması bizi rahatsız etti. 19 yaşındaki basketbolcu çocuğun babası bu olayı gazetede yayınlatmış, arkasında da federasyona gitmiş. Şikayet etmeseydi, bir şeyler yapardık. Ergin Ataman sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da en önemli hocalarından biri. Ergin Ataman bir hata yapmış olabilir ancak ben ve yönetim kurulumuz Ergin hocamızın arkasındayız. Kim ne derse desin. Leeds maçında Fatih Terim ile Emre Belözoğlu arasında da benzer olaylar yaşanmıştı. İtalya'da başarılar ile geçirdi. Ergin'den daha ziyade kendisi büyük sorumlulukları olan bir isim. Kol kırılır yen içinde kalır değil de, Ergin bunu başka bir şekilde halledebilir.

ÜNAL AYSAL'A GÖNDERME

Ben keşke lafını kullanmam, keşke geçmişte kalmıştır. Mali tablo bizde çok iyi değildi ve bu beni daha çok hırslandırdı. Arkadaşlarım kolları sıvadılar ve burada görevli memur gibi çalıştılar. Ünal Aysal'ı arayıp hiç tablo değerlendirmesi yapmadım. Aysal'a mektup yazdım ve ibra konusunda bir şeyler anlattım, ben onun dönemini savunamam. Ben, Aysal'ın yaptığı işleri öğrenince ben yapmazdım diyorum. Genel kurula gel ve ne gerekiyorsa söyle. O lafa değil adama bakıyormuş ama baktığı adam da benim, onu da söyleyeyim.

"BAŞKAN OLMAK İSTEYEN ADAY ÇIKACAKTIR"

Galatasaray'ın mali tablosu kötü gözükebilir ancak Galatasaray'ın bir markası var. Galatasaray gemisi yürür ve kimse buna mani olamaz. Bazı kötü niyetliler, Galatasaray'ın üzerinde hep oyunlar yapıyor. Galatasaray'da tekrardan bir ateşlenme oldu. Turgay Kıran bana yeni üyeler almamız lazım, başkan adayı olacak adam bulamayacağız derdi, şimdi işler değişti. Galatasaray'a başkan olmak isteyecek aday çok çıkacaktır. Galatasaray için bir şeyler yapmaya kalkıştığınız zaman sağdan doldan birileri çıkıyor ve o öyle olmaz diyor, ya be adam nereden biliyorsun.

"25'İNDEN SONRA HİSSE SATIŞI YAPABİLİRİZ"

Bazıları, Galatasaray'ı siyasi amaçları için kullanmak istiyor, ticari amaçları için kullanmak istiyor ama Galatasaray bu oyunlara gelmez. 25 Şubat'ta hisse satışı üzerindeki yasak kalkıyor, SPK tarafından konmuştu. O tarihlerde hisse satışı üzerinde bir takım ince mühendislik işleri yapılmış. Gittik SPK başkanıyla konuştuk, 25'inden sonra her şeyi yapabiliriz. Biz bu hisse satışlarını genel kurul üyelerine vermek istiyoruz. Galatasaraylıyım demek kolay, biz kimseden bağış da istemiyoruz, onlara hisse senedi teklif ediyoruz.

"DEVLET KADEMESİYLE İLİŞKİSİ OLMAMALI"

Galatasaray'ın başkanının devlet kademesiyle hiçbir ilişkisinin olmaması lazım. Tamamen bağımsız olmalı. Ne iş bağı, ne de gönül bağı olmamalı. Yeni seçilecek başkan Galatasaraylı olsun yeter. Öyle sadece rozet takmakla olmuyor.

FENERBAHÇE'YE "UTANIRLAR" GÖNDERMESİ

Fenerbahçe stadında şampiyonluk kazandık, bu kupayı görevliler vermek istemedi, ışıklar söndürüldü, saha ıslatıldı. Biz onları alkışlarız, biz onlar gibi değiliz. Belki onlar yaptıklarını hatırlar ve utanır. Utanacaklarını da düşünüyorum. Bu sene de rakip takımlarımızın sahalarına gideceğim. İnşallah Fikret Orman da bize gelecek. Biz düşman değiliz ki, biz ancak bu şekilde kaynaşırız. Biz insanız, başka türlü yapamayız. Arkadaşlığımız var. Ben neden Saracoğlu'na gidemeyeyim. Üç farklı taraftar grubu Gezi'de bir araya geldi, demek ki ortak noktalarımız var. Yasaklamayacaksınız ama tedbirli olacaksınız.

"SARACOĞLU'NDA KÜFÜR EDERLERSE..."

Fenerbahçe stadına maç izlemeye gideceğim, küfür ederlerse de duymayacağım. Belki de Galatasaraylı taraftarlar da maça gidebilir, bununla ilgili girişimlerimiz olacak

http://www.sporx.com/yarsuvattan-konusulacak-sozler-SXHBQ442836SXQ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder