21 Ekim 2015 Çarşamba

Galatasaray/Özbek: UEFA'dan men cezası almamak için sıkı çalıştık, Kasım'da rapor gidecek, Aralık'ta karar çıkacak






Özbek: Arena'nın yanına spor salonu yapacağız

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Türk Telekom Arena'nın yanına kapalı bir spor salonu yapacaklarını ve bu projenin de finansmanının hazır olduğunu açıkladı.

Spor Alemi
21.10.2015 - 14:32
Paylaş: 
Sarı-Kırmızılı ekibin başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu toplantısında kulübün gündemine dair çok önemli açıklamalar yaptı. İlk olarak mali durum ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özbek, finansal fair-play konusunda ceza almamak için sıkı bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Transfer çalışmalarını ölçlülü yaptıklarını ifade eden başkan Özbek, Avrupa Kupaları'ndan men cezası alamamak için sıkı şekilde çalıştıklarını belirtti ve ''Ekim ayında UEFA'ya gittiğimizde görüştüğümüz kişiler yetkililer, değildi. Durum tespiti yapan kişilerdi. Onlar bizim sunduğumuz verilerle bir üst birime rapor hazırlayacak. Kasım ayında bu rapor gidecek. Aralık ayında da hakem heyeti bizim görüşümüzü alarak bir karar verecek. Yönetim olarak Avrupa'ya gitme konusunda büyük çaba harcadık. Galatasaray'ın iyiye gittiğini anlattık. Bu konuda başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

''Kur ve faiz işimiz zorlaştırıyor''

Türkiye'de son iki senede yaşanan kur artışı ve faiz oranlarının yüksek olmasının kulübü mali açıdan zora soktuğunu aktaran Dursun Özbek, ''Mali konularda belimizi en çok büken şey Türkiye şartları. Galatasaray, Belçika veya Fransa'da faaliyet yürütüyor olsaydı, bunların hiçbiri olmazdı. Biz transferlerimizi döviz üzerinden yapıyoruz, muhasebe sistemimiz de buna odaklı olsaydı kur farkı olmayacaktı. Kur farkı her sene bize 20 milyon dolar zarar ettiriyor. Ülkemizdeki faiz oranları da hayli yüksek. Bu iki hususu da UEFA'ya anlattık. İkna edebileceğimizi düşünüyorum. Son sunuma kendim de katılacağım. Hazırlıklarımız üst seviyede.'' diye konuştu. 

''Salon 2 seneye bitecek''

Türk Telekom Arena'nın hemen yanına bir spor salonu inşaa edeceklerinin müjdesini de de veren Dursun Özbek, ''Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin yanına bir kapalı spor salonu yapmak istediğimizi bakana iki kez söyledim. Bunu ilgiyle karşıladılar. Yapılması planan spor salonunda basket takımımız ve voleybol takımımız mücadele edecek. Böylelikle tüm takımları biraraya toplayacağız. Basket maçından çıkan taraftarımız futbol maçına gidebilecek. Salonun finansman konusunu hallettik. 2 seneye bitecek inşaat. Çalışmalara başlamak için onay bekliyoruz için. Abdi İpekçi artık ihtiyacımızı karşılamıyor.'' ifadelerini kullandı.

''Florya'yı bedava yeniledik''

Son olarak Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki faaliyetlerle ilgili bilgi veren Özbek, ''Florya bizim en önemli merkezlerimizden. Florya'yı geçtiğimiz 4 ayda baştan aşağı yeniledik. Bunu yaparken de herhangi bir bedel ödemedik. Galatasaray'ı seven, destek veren kurumlarla bu işi hallettik.'' açıklamasını yaptı.

http://www.sporalemi.com.tr/ozbek-arena-nin-yanina-spor-salonu-yapacagiz-3918


Matriks haber: 

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek: Yeni kaynaklar oluşturmak zorundayız


Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA'nın sadece mali yapıyı değil idmanlara katılan oyuncu sayısını ve katılmayan futbolcuların neden gelmediğini bile araştırdığını söyledi. Başkan Özbek, buna bir de örnek vererek, "Yeni transferimiz Podolski geçen hafta bir idmanda izinli idi. UEFA yetkilisine izinli olduğunu söyledik. Ama yetkili Podolski'nin evine giderek ne yaptığına baktı." dedi.

Galatasaray'ın olağan divan kurulu toplantısında üyelere bir konuşma yapan Başkan Dursun Özbek, UEFA ile yaşanan sıkıntılar hakkında bilgiler verdi. Başkan Özbek, "Galatasaray'ın UEFA ile olan ilişkilerini açıklamak istiyorum. Biz Avrupa'da oynadığımız için UEFA'ya bağlı bir kulübüz. UEFA kendisine bağlı kulüpleri bir disiplin içinde inceliyor. Sadece mali yönden değil her yönden inceliyor UEFA. Yaptığınız idman olsun futbolcuların izinleri olsun hepsini inceliyor. Ben size geçen hafta yaşanan bir olayı anlatayım. Florya'ya gittim, UEFA yetkilisi de vardı. Podolski izinli idi ve idmana katılmamıştı. Yetkili Podolski'nin evine giderek futbolcu ne yapıyor diye inceledi." diye konuştu.

UEFA'nın neden Galatasaray'ı bu kadar incelediği hakkında ise Başkan Özbek, "Çünkü Galatasaray, UEFA'nın göz bebeği. Şampiyonlar Ligi'nde de en fazla oynamış bir takım. Dolayısıyla UEFA Galatasaray'ı önemsiyor. Galatasaray'ın gidişatını ve mali yapısını önemsediği için ilk olarak bizi izlemeye aldılar. Zaman içinde diğer kulüpleri de takip edeceklerdir. Bu manada Türkiye'de izlemeye alınan ilk kulüp olmuştur. Ve UEFA izlemeye aldığı tarihten üç sezon öncesini inceliyor. Bu üç yılında zararı 30 milyon Euro'yu geçmemesi lazım. Bu bir kriter. Sadece Galatasaray'a yönelik bir kriter değil tüm takımlar için olan bir kriter. İncelemeye alınan sezonlar 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonları. Maalesef biz bu üç sezonda 106 milyon Euro zarar etmişiz. Bu üç sezon için yönetimler bir önlem almaya da çalışmamışlar. Şimdi 2016 Mayıs'ta UEFA incelemesi bitiyor. UEFA kulübü uyarmasına rağmen bir önlem alınmamış ve o bir sene ne yazık ki heba oldu." ifadelerini kullandı.

Yönetime geldikleri andan itibaren maliyeyi kontrol altına aldıklarını da kaydeden Dursun Özbek, "Yapılan transferleri ölçülü yapmaya çalıştık. Borçlanmayı ve üst seviyedeki harcamaları aşağı çekmeye çalıştık. Ayrıca mevcut sportif faaliyetleri yürütebilmek için yeni kaynaklar oluşturmaya çalıştık. Neden? Çünkü sportif faaliyetlerden elde ettiği gelirleri 2020 yılına kadar teminat vermiş. O yüzden yeni kaynaklar oluşturmak zorundayız. Bundan sonra gelecek yönetimde bunu yapmalıdır. Yeni kaynak bulamazsanız sürdürebilirlik sağlayamazsınız. Bizde en son gittiğimizde UEFA'ya bir rapor sorduk ve geldiğimiz dönemden itibaren aldığımız tasarruf faaliyetlerini gösterdik." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder