4 Şubat 2016 Perşembe

Galatasaray Başkanı: Hedefimiz 10 mn € zarara inmek, 2015-16 projeksiyonunda zararı 26 mn €'ya çekmiş durumdayız"

Galatasaray'ı atmak çözüm değil

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün ekonomik durumu ile ilgili kendisine sorulan soruları yanıtladı.

04.02.2016 - 13:08


Galatasaray'ı atmak çözüm değil

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Sarı-Kırmızılı kulübün ekonomik durumuyla ilgili soruları yanıtladı.
Galatasaray'ın UEFA tarafından oluşturulan Finansal Fair Play kriterlerine uymaması ve bundan sonraki süreçle ilgili soruları yanıtlayan Özbek şu açıklamaları yaptı:
"UEFA, Galatasaray'a 'Toplamda 160 milyon Euro zarar ettiniz. Bu FFP kriterlerine aykırı' diyor. 2014'te de UEFA ile Galatasaray arasında anlaşma yapılıyor ve kulübün mail hareketleri iki yıllık bir izleme sürecine giriyor. Galatasaray bu anlaşmada UEFA'ya 'yıllık 90 milyon Euro'dan fazla maaş ödemesi yapmayacağım' dedikten sonra 95 milyon Euro ödeme yapmış. Transferlere de '19 milyon Euro'dan fazla harcama yapmayacağım' demişken 27 milyon Euro'luk harcama yapılmış. Dolayısıyla hem yüksek zarar durumu hem de UEFA ile yapılan anlaşmaya aykırılık söz konusu olmuş. UEFa da iki hususun üzerinde duruyor. Yüksek zarar ve akte aykırılık..."
UEFA'nın izleme süresinin hatalı olduğunu vurgulayan Özbek, "Galatasaray gibi büyük bir kulübe 2 yıl yeterli olmayabilir. Başka kulüplere 4-5 yıllık izleme süreleri verdiler" dedi.
"Bir üst kurula verilen raporda Galatasaray'a 1+1 yıl men cezası verilmesi öneriliyor. Kurulun kararına itiraz hakkımız var. CAS'a itiraz edebileceğiz" dedi.
Hedeflerinin 10 milyon Euro zarara inmek olduğunu belirten Özbek, "Bu yönetimin hedefi de zaten o rakamlara inmek. 2015-16 sezonu için TFF ve UEFA'ya gönderdiğimiz projeksiyonda zararı 26 milyon Euro'ya çekmiş durumdayız" dedi.
Kulübün ekonomik durumunu düzeltmek adına bir kampanya başlatacaklarını belirten Özbek, "Taraftara, camiaya ve Türkiye'ye yönelik bir kampanya başlatıyoruz. Bunda mağazacılığa yönelik aksiyonlar var. Sponsorlarımızla ilgili de hareketlerimiz var. Detaylarını 8 Şubat'ta açıklayacağım" dedi.
Taraftarın transfer beklentisini haklı bulduğunu belirten Dursun Özbek, "Transfer bir denge içerisinde yapılırsa faydalı. Ayağınızı yorganınıza göre uzatmalısınız. Taraftarımız transfer istemekte çok haklı. Galatasaray'ın geleceği için de bazı şeylerle yetinmenin gerekliliği de var. UEFA'dan bu mektup gelmeseydi başka transferler de yapacaktık. Sneijder ve Muslera için transfer teklifi gelmedi. Oyuncuları gidip pazarda satar gibi de satamazsınız" şeklinde konuştu.
UEFA'nın olası men kararı hakkında da konuşan Dursun Özbek şu açıklamaları yaptı:
"UEFA'dan içerik olarak böyle bir mektup beklemiyordum açıkçası. Galatasaray'ı turnuvaların dışına atmak buna bir çözüm değil. Galatasaray'ın bahis, şike, kara para veya manüpilatif bir hareketi yok. Bu anlamda FFP kriterlerine aykırı bir durumumuz yok. Mali yapının bozukluğundan dolayı sportif faaliyetlerin dışına atılmanın haklı bir gerekçe olmadığını düşünüyorum. Galatasaray'ı UEFA turnuvalarının dışına atmak ne Galatasaray'a ne de UEFA'ya fayda getirecek bir şey değil. Biz şu anda vergi borcu olmayan bir kulübüz. Her ay üç ayda bir borçsuzluk belgesi sunuyoruz. Galatasaray'la karşılaştığı durum UEFA nezdinde bir ilk. Men cezaları farklı gerekçelerle verilebiliyor. Türkiye'de başka kulüpler de men cezası aldı. Ben UEFA'dan bizi izleme süresinin uzatılmasını istedim. 'Ne ceza verirseniz verin, askıda tutun ama süremizi uzatın' dedim. Spor dışı kaynakları da devreye sokuyoruz. Galatasaray'ın gayrimenkulleri değerlendirme çalışmalarımız var. Gayrimenkul satışı gündemimizde yok. Mevcut durumu geliştirerek kaynak yaratmaya çalışacağız."
Galatasaray'a üyelikte liseli ayrımı yapıldığına yönelik gelen bir soruyla ilgili de konuşan Özbek, "Galatasaray Kulübü'ne üye olmak için liseli olma zorunluluğu yok. Liseli, lisesiz ayrımının kasıtlı olarak yapıldığını ve Galatasaray'a zarar verdiğini düşünüyorum" dedi.
http://www.3puan.com/haber/12740/galatasaray-i-atmak-cozum-degil




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder