13 Mart 2014 Perşembe

G.Saray Genel Sekreteri Nas: "Sermaye artışının bir bölümü engellendi, ama başka finansal yöntemlerimiz de var"

Galatasaray SK Divan Kurulu'ndan bazı notlar: 


 YK Üyesi Mete İkiz'in yaptığı sunumdan ilk açıklamalara göre:
  • Galatasaray Sportif AŞ net borcu 555.1 milyon TL yani 260 milyon dolar
  • Geçen seneden bugüne borçta 49 milyon dolar artış var
  • Satış gelirleri 405.3 milyon TL'den 492 milyon TL'ye yükselmiştir.

Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Adnan Nas'ın açıklamalarına göre: 

  • Sermaye artışıyla ilgili ilk talebimiz yapılıp reddedildiğimizde haksızlığa uğradık. Halbuki bu artış, hak ettiğimiz bir şeydi. 
  • Sermaye artışına ilk etapta başvurduk. Bir bölümü engellendi. Ama daha başka finansal yöntemlerimiz var. Bunları daha kullanmadık. 
  • Ayşegül Egemen'in aldıklarını faizleriyle beraber geri alacağız. Kendisi hakkında gerekli işlemler yapıldı. Kurumsallaşmada her aldığınız adam iyi çıkacak diye bir şey yok
Galatasaray'ın Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak:
  • Kurumsallaşmanın temeli olan 8 ana direktöründen 4'ünün işine son verildi, ikisi mali işlerin başında. 
  • Avukat Ayşegül Egemen'in kulübe maliyeti 687 bin TL. 
  • Kulüp, 3 yılda 1,5 milyar TL harcamış.
  • Borç, 555 milyon TL değil. Şarta bağlı harcamalar, yani sporcuların alacaklarını da eklersek 905 milyon TL.



İlgili haberler için: 


Divan'da ilginç öneri!



İşte Galatasaray'ın net borcu!

http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/929387-iste-galatasarayin-net-borcu


13 Mart 2014, Perşembe

-+

Divan'da ilginç öneri!

Galatasaray Divan Kurulu toplantısında üyelerden biri ilginç bir öneri teklif etti.

Yorum Yaz

Arkadaşına Gönder
Yazdır
Galatasaray-Divan'da ilginç öneri!
Galatasaray'ın Mart ayı Olağan Divan Kurulu toplantısı Berkin Elvan'ın cenaze töreni nedeniyle bugüne ertelenmişti. Toplantı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda 13.30’da başladı. Toplantıda, 100 yaşını kutlayan eski başkanlardan Ali Tanrıyar'a plaket verileceği ve mali, idari ve sportif faaliyet raporlarının okunacağı açıklandı.

İlginç öneri!


Divan Kurulu'nda bir üye ilk iç saha maçında Berkin Elvan'ı anmak için futbol takımının arma da dahil siyahlar içinde çıkmasını teklif etti.

Divan başkanı İrfan Aktar, kaybettiğimiz Berkin Elvan için bir saygı konuşması yaptı. İrfan Aktar, ayrıca Mali Genel Kurul'un ise 13 Nisan Pazar günü Lütfi Kırdar Salonu'nda yapılacağını açıkladı. Yöneticiler Mehmet Karlı ve Adnan Nas, toplantının başlamasından 10 dakika sonra salona geldiler.

'Bu nasıl kurumsallaşma!'
Galatasaray'ın Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, "Türkiye çok ciddi sıkıntılar içinde. Milyonların katıldığı acı bir cenaze yaşandı. Rahmet ve başsağlığı diliyorum. İkincisi futbol. Aynı hafta içinde büyük tehlike atlattık. Büyük takımların rolü bu gerginlikte önemli. Galatasaray, yapısıyla bu ise liderliğe soyunabilir. Biz konuşmayacağız ve siz de konuşmayın diyerek huzuru getirebiliriz. Taraftarımız çok iyi, mükemmeller. Onlara teşekkür ediyorum. Dün kurumsallaşmanın temeli olan 8 ana direktöründen 4'ünün işine son verildi. İkisi de mali işlerin başında. Nasıl bir şeydir bu! Ayşegül Egemen diye bir avukat hanımın kulübe 687 bin TL maliyeti olmuş. Bu nasıl bir kurumsallaşma anlayamadım ben, yazık. Bu kulüp, 3 yılda 1,5 milyar TL harcamış. Bu nasıl bir rakamdır. Borç, 555 milyon TL değil. Şarta bağlı harcamalar, yani sporcuların alacaklarını da eklersek 905 milyon TL." açıklamalarında bulundu.

Hayri Kozak, Adnan Nas'ın konuştuğu esnada söz aldı ve Nas'a "Sayın Nas, hiçbir soruya cevap vermediniz. İhtisas alanınızda bir şeyler anlatırken insanları küçümsemeyin. Bana o 4 profesyoneli nasıl seçtiğinizi anlatın. Geriye dönük dönemleri suçlamayın. Siz göreve geldiğinizden bu yana bir çivi bile çakmadınız. Borçları da bir kuruş indiremediniz." sözlerini söyledi.

"Yetiştirdiğimiz sporcu sayısı az"
Bir diğer Divan Kurulu Üyesi olan Mehmet Bilen, "Bu mali tablolar, bize çok fazla bir şey ifade etmiyor. Önemli olan bizler için harcamalar. İki örnek kalemi ele alacağım. Kalamış'taki havuzun maliyetini kimse bilmiyor. Havuzun makine dairesi yapımında bir şirkete iş verilmiş. Az kalsın yapılacaktı. Birkaç şirket de devreye girince makine dairesinin maliyeti yarıya indi. Yetiştirdiğimiz sporcu sayısı az. Hep transferlerle sporcu buluyoruz. Sutopu şubesinde sporculardan para alıyorlar." sözlerini söyledi.

"Ayşegül Egemen için işlemler yapıldı"


Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Adnan Nas, "Kurumsallaşmanın sonuçları iyi değil diye bir algı var. Zor bir iş ve zaman alıyor. Görevlerin kesinleşmesi demek özetle. Yetki ve sorumluluklar netleşti. Ekip çalışmasında sorun var şu anda. Ama çok ilerleme kaydettik. Sermaye artışıyla ilgili ilk talebimiz yapılıp reddedildiğimizde haksızlığa uğradık. Halbuki bu artış, hak ettiğimiz bir şeydi. Ayşegül Egemen'in aldıklarını faizleriyle beraber geri alacağız. Kendisi hakkında gerekli işlemler yapıldı. Ayşegül Egemen, avukat olduğundan dolayı yargılanması için Adalet Bakanlığı'ndan izin almak gerek. Sermaye artışına ilk etapta başvurduk. Bir bölümü engellendi. Ama daha başka finansal yöntemlerimiz var. Bunları daha kullanmadık. Kurumsallaşmada her aldığınız adam iyi çıkacak diye bir şey yok." dedi.

Serdar Dinçbaylı




http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/929387-iste-galatasarayin-net-borcu

İşte Galatasaray'ın net borcu!

Mart ayı Olağan Divan Toplantısı başladı...

13 Mart 2014 Perşembe, 14:56:38
GalatasaraySonra Oku
Galatasaray Spor Kulübü, Mart Ayı Olağan Divan ToplantısıGalatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılıyor.

GS HİSSELERİNDEKİ SON DURUMU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Divan Başkanı İrfan Aktar'ın yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya, yönetim kurulu, divan kurulu ve kongre üyeleri katıldı. Toplantıda kulüp başkanı Ünal Aysal ise yer almadı.

Galatasaray'ın Mali İşlerden Sorumlu yöneticisi Mete İkiz yaptığı açıklamada "Galatasaray Sportif AŞ net borcu 555.1 milyon TL yani 260 milyon dolar. Geçen seneden bugüne borçta 49 milyon dolar artış var. Satış gelirleri 405.3 milyon TL'den 492 milyon TL'ye yükselmiştir.

Bankalara borç 148 milyon dolar

Galatasaray'ın toplamda 148 milyon dolar banka borcu vardır. Bununla birlikte kur farkı zararı 68.2 milyon TL'dir. Bankalara olan borcumuz yüzde 62'si kısa vadede ödenecek olan borçtur (1 yıl içinde). Banka kredileri itibariyle bu yapıda nakit sıkıntısı yaşıyoruz. 499 milyon TL olan giderlerin 303.5 milyon TL (yüzde 60) sporcu ücretlerine gitmiştir" diye konuştu.

Toplantının gündem maddeleri ise şöyle:

"1. Geçen aya ait toplantı tutanaklarının takdimi ve oya sunulması,
2. Divan Başkanlığı’na gelen evrakın okunması,
3. 2014 yılında 100. yaşını idrak eden değerli eski Başkanımız Dr. Ali Tanrıyar’a Galatasaray’a hizmetlerinden dolayı Divan Kurulu adına teşekkür plaketi verilmesi.
4. Tüzüğün 87/14 maddesi uyarınca Kulüp ve bağlı ortaklıklarına ait 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla düzenlenmiş mali – idari – sportif raporun Yönetim Kurulu tarafından sunulması,
5. Tüzüğün 96/8 maddesi uyarınca 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla düzenlenen mali – idari – sportif raporla ilgili Denetim kurulunun tespit ve incelemeleri,
6. Gündemin 4.maddesinde sunulan rapor ve 5.maddesin deki Denetim kurulu tespit ve incelemeleri ile ilgili görüşme,
7. Güncel konular - dilekler."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder