1 Mart 2014 Cumartesi

Sabah gazetesi haberi orijinali ve google translate sonucu ortaya çıkan Paul Cobblers :)

Sabah Galatasaray gerçekten FFP barajını aştı mı haberini vermiş ve diğer kaynaklarla doğru cevabı bulmaya çalışmıştık. Biraz araştırınca haberin kaynağına ulaştık. Ancak ilginç (ve şanssız) detaylar var haberde.. Biraz magazinel olalım dedik :)


Öncelikle haberin orijinal linki aşağıda, İtalyanca bilmeyen biri olarak İngilizce ve Almanca çevirisini (mükemmel olmasa da, Türkçe'ye kıyasla çok başarılılar) kontrol ederek haberin içeriğine baktık. Sabah gazetesinde yer alan Paul Cobblers'i (Almanca'da da Paul Schuster olmuş) ingilizce google çeviride bulduk, meğer orijinali Paolo Ciabattini olacakmış. Google translate azizliği. Bu arada, internette de Paul Cobblers diye biri yok bilginize.
http://www.sportmediaset.mediaset.it/calcio/calcio/2014/articoli/1028440/fair-play-finanziario-il-psg-rischia-sanzioni-esemplari.shtml

İtalyanca orijinal ve İngilizce çeviri..


Sabah Gazetesi haberi şöyleydi: 

G.Saray ucuz yırttı

UEFA'nın Finansal Fair- Play (FFP) kuralları çerçevesinde ilk yaptırımlarını uygulayacağı sezona yaklaşılırken, Avrupa'nın dev kulüpleri mercek altına alındı. İtalya'nın prestijli spor sitelerinden Medisaset'in uzman Paul Cobblers'la birlikte yaptığı değerlendirmeye göre, uzun yıllardır borçlarıyla boğuşan Galatasaray, eksiklerine rağmen UEFA'dan yaptırım görmeyecek takımlar arasında. 2013/14 sezonu bütçesinden 38 milyon Euro açık veren Galatasaray, izin verilen 45 milyon Euro limitin altında kaldığı için yaptırım görmeyecek.


Haberin içeriğine ilişkin ek yorum daha sonra gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder