21 Mart 2014 Cuma

Ünal Aysal: Türkiye'de en sorunsuz kulüp Galatasaray, bilançomuz büyüyor

Hürriyet Gazetesi'nden Jale Özgentürk'ün haberine göre Ünal Aysal'ın planı Galatasaray'ın kısa vadeli borçlarını yeniden yapılandırarak 5-6 yıllık vadeye yaymak. 

Haberden Galatasaray Başkanı Aysal'ın bazı açıklamaları şöyle: 

  • Türkiye’deki tüm kulüplerin sermaye yapısı sağlıksız. Sermaye arttırımı konusunda kulübün önüne taş koyanlar Galatasaray içinde. Bizim SPK ile olan sorunlarımızda kulüp içinde bazı grupların da dahli var.  
  • Aslında bizim borçluluk yapımız hiç de kötü değil. Biz aldığımızda 350 milyon dolar olan borç şu anda 260 milyon dolar. Bundan henüz  faturasını kesemediğimiz yani tahsilini yapamadığımız alacakları da ekleyince borç 115 milyon dolara kadar düşüyor. 
  • Önümüzdeki hafta bu borcu da uzun vadeye yayacağız. 5-6 yıllık vadeye yayacağız borçları. Kısacası bir–iki aya çözmüş oluyoruz.
  • Bilançonun pasif tarafı Türkiye’de borç gibi yazılıp çiziliyor
  • Şu anda en sorunsuz kulüp biziz. Bilançomuz büyüyor. Pasiflerimiz kadar aktiflerimiz de büyüyor. Bir şirketin bilançosu neden büyür.İş yapar ölçeği büyür





http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26051140.asp

Devletle savaşmam isteneni yapacağız!
LONDRA’da Chealse Futbol Takımı ile karşılayan ve kötü bir futbol oyunu sonrası 2-0 yenilen Galatasaray’ın başkanı Ünal Aysalla da sohbet etme fırsatı doğdu. Maçtan önce takımın ekonomik performansını değerlendiren Aysal, küçük yatırımcıyı zarara uğrattığı iddiaları nedeniyle yöneltilen eleştirileri yanıtladı. Konuya ilişkin evrakları 24 Şubat’ta Sermaye Piyasası Kurulu’na ilettiklerini belirten Aysal, düzenleyici kurumlar tarafından kendilerine sunulan şartlara itiraz etmeyeceklerini açıkladı. Aysal’ın açıklamaları şöyle oldu: “Ben asker çocuğuyum. Devletle sataşmam. İstenenlerin hepsini yapacağız. Türkiye’deki tüm kulüplerin sermaye yapısı sağlıksız. Sermaye arttırımı konusunda kulübün önüne taş koyanlar Galatasaray içinde. Bizim SPK ile olan sorunlarımızda kulüp içinde bazı grupların da dahli var.  Aysal Galatasaray’ın en kırılgan tarafı olarak gösterilen kısa vadeli borçlarını da değerlendirdi ve şunları söyledi:  “Aslında bizim borçluluk yapımız hiç de kötü değil. Biz aldığımızda 350 milyon dolar olan borç şu anda 260 milyon dolar. Bundan henüz  faturasını kesemediğimiz yani tahsilini yapamadığımız alacakları da ekleyince borç 115 milyon dolara kadar düşüyor. Önümüzdeki hafta bu borcu da uzun vadeye yayacağız. 5-6 yıllık vadeye yayacağız borçları. Kısacası bir–iki aya çözmüş oluyoruz.” Aysal, bilançonun pasif tarafının Türkiye’de borç gibi yazılıp çizildiğini de belirtirken “Şu anda en sorunsuz kulüp biziz. Bilançomuz büyüyor. Pasiflerimiz kadar aktiflerimiz de büyüyor. Bir şirketin bilançosu neden büyür.İş yapar ölçeği büyür” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder