22 Kasım 2013 Cuma

Yeni Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı futbolcuların kulüplere olan maliyetini daha da artırabilir

Dünya Gazetesinde yayınlanan bir yazıya göre Yeni Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı’na göre futbolcu vergilendirilmesinde önemli değişiklikler yapılıyor. Yazıya göre futbolcuların vergilendirilmesini etkileyecek bazı değişiklikler şöyle sıralanmış: 


  1. Yürürlükteki mevzuata göre futbolcular için geçerli olan gelir vergisi stopaj oranı tasarı ile değiştirilerek artırılmaktadır.
  2. Türkiye’de üç yıldan fazla görev yapan yabancı çalışanlar tam mükellef olarak değerlendirilmektedir.
  3. Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek gelir eşiklerini aşan tutarda ücret elde eden kişiler gelir vergisi stopajına tabi tutulacak ayrıca ücretlerini yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edecektir.
  4. 94.000 Türk Lirası’ndan fazlasının 94.000 Türk Lirası için 23.025 Türk Lirası, fazlası %35 vergiye tabii olacaktır

Yürürlükteki kanunu göre, futbolcu ücretleri, %5 ile %15 arasında vergiye iken, yeni tasarı bu şekliyle yasalaşırsa, %15 ile %35 arasında değişen artan oranlı biçimde vergilendirilecektir. Ayrıca, gelir eşiklerini aşan tutarda ücret elde eden futbolcular, ayrıca yıllık gelir vergisi beyannamesi vermek zorunda kalacaklar. Mevcut durumda futbolcuların net ücret üzerinden anlaşması yaygın olduğu için, aradaki vergi yükü, futbol kulüpleri üzerinde kalabilir. 

Önemli yazının tümü için: 

http://www.dunya.com//yeni-gelir-vergisi-kanunu-tasarisina-gore-futbolcu-vergilendirilmesi-153920yy.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder