26 Haziran 2014 Perşembe

Fenerbahçe bağış ve yardım yapabilmek için esas sözleşmesinde değişikliğe gidiyor

Fenerbahçe sermaye piyasası mevzuatında öngörülen esaslar çerçevesinde bağışta bulunabilmesine imkan sağlanması amacıyla Şirket esas sözleşmesinin değiştirilmesine karar verdiğini açıkladı.


Değişikliğin Soma maden kazası sonrası taahhüt edilen bağışlarla ilgili olduğunu tahmin ediyoruz. 

Yapılan esas sözleşmesine eklenen madde ve KAP açıklaması şöyle: 

G)Sermaye Piyasası Kanununun örtülü kazanç aktarımı düzenlemelerine aykırılık teşkil etmemesi, gerekli özel durum açıklamalarının yapılması ve yıl içinde yapılan bağışların genel kurulda ortakların bilgisine sunulması şartıyla, işletme konusunu aksatmayacak şekilde her türlü bağış ve yardım yapabilir. Yapılacak bağışların üst sınırı genel kurul tarafından belirlenir. Bu sınırı aşan tutarda bağış yapılamaz ve yapılan bağışlar dağıtılabilir kar matrahına eklenir. 



FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. / FENER [] 26.06.2014 11:25:19



   Esas Sözleşme Tadili

   

   
Ortaklığın Adresi:Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, Maraton Girişi, Kızıltoprak, Kadıköy, İstanbul
Telefon ve Faks Numarası:Tel: 216 5421907 Fax: 216 5421956
E-posta adresi:fbfutbol@fenerbahce.org
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks Numarası:Tel: 216 5421623 Fax: 216 5421956
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?:Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?:Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?:Hayır
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi:-
Özet Bilgi:Şirket'in sermaye piyasası mevzuatında öngörülen esaslar çerçevesinde bağışta bulunabilmesine imkan sağlanması amacıyla Şirket esas sözleşmesinin 3. Maddesinin ekteki şekilde değiştirilmesine ve bu çerçevede yasal işlemlerin başlatılmasına Yönetim Kurulumuzca karar verilmiştir.

   AÇIKLAMA:


Sermaye Piyasası Kanunu'nun 19'ncu maddesi hükmü ve ikincil düzenlemeler çerçevesinde Şirket'in bağış yapabilmesi için esas sözleşmede hüküm bulunması şartı göz önüne alınarak, Şirket'in sermaye piyasası mevzuatında öngörülen esaslar çerçevesinde bağışta bulunabilmesine imkan sağlanması amacıyla Şirket esas sözleşmesinin  3. Maddesinin   ekteki şekilde değiştirilmesine ve bu çerçevede gerekli yasal işlemlerin başlatılmasına Yönetim Kurulumuzca karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder