8 Haziran 2014 Pazar

Fenerbahçe Kulübü 2014 yılı bütçesi 218 milyon TL (Mali Kongre'den detaylar)

Dün yapılan Fenerbahçe Mali genel Kurulu'nda kulübün 2013 yılı faaliyetleri görüşüldü ve 2014 yılı bütçesi kabul edildi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı konuşmadan bazı finansal detayları özetleyelim. Toplantıda sunulan faaliyet raporu ve mali tablolar hakkındaki yorumlarımız bilahare gelecek.

Toplantıdan ve Aziz Yıldırım'ın konuşmasından bazı notlar:

  • Kulübün (şirketin değil) 2014 yılı bütçesi 217 milyon 650 bin lira olarak kabul edildi
  • Her türlü gayrimenkul yatırımları ve bunlara ilişkin yetkiler yönetime verildi
  • Soma’da Fenerium ve bazı kaynaklardan gelen paralarla, devlet tarafından bize bildilirilen 161 öğrencinin eğitim masrafları Eylül ayından itibaren karşılanmaya başlanacak
  • Diego’yu transferinde imza aşamasında olunduğu için henüz KAP’a bildiri yapılmadı, Temmuz başında tamamlanacak
  • Diego dışında transfer yapılmayacak
  • 1 milyon üye projesinde hedef 5 yıl
  • Amatör branşlarda küçülme yapılmayacak
  • Caner’le kulübün istediği şartlarda anlaşma yapıldı
  • Kulübü bağlayan kanunlar çerçevesinde vergi verilmeye devam edilecek, 2013'de 94 milyon lira vergi verildi.
  • SPK ile ilgili küçük hissedarların zarar görmemesi için hiçbir işlem yapılmadı 
  • 1 milyon üye projesinden gelecek paralarla borçlar ödenerek, yatırıma yönlendirilecek 
  • Fenerbahçe Üniversitesi için karar bazı mercilerini müdahaleleriyle çıkmıyor
  • Tuzla’daki evler 7 yılda 3.36 mn TL kira geliri sağladı. Evlerin satışı konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verildi 
  • Mülkiyeti hazineye ait Topuk Yaylası Tesisleri’nin hazineden satın alınması konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verildi
  • Mülkiyeti hazineye ait, Kenan Evren Anadolu Lisesi’nin bulunduğu taşınmaz üzerinde, Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek projenin uygulanması konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verildi
  • Mülkiyeti hazineye ait Ataşehir'de 26.538.75 m2 yüzölçümlü, Fenerbahçe Koleji’nin bulunduğu arsanın satın alınması konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verildi
















Fenerbahçe Mali Kurulu Sona Erdi

Haber Yayın Tarihi : 07.06.2014 14:06
[6128753]
Fenerbahçe Spor Kulübü 2013 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda, kulübün 2014 yılı bütçesi 217 milyon 650 bin lira olarak oy birliğiyle kabul edildi.
Fenerbahçe Mali Kurulu Sona Erdi,
Fenerbahçe Spor Kulübü Mali Genel Kurul Toplantısı Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı. Genel Kurul Divan Başkanlığına oy birliğiyle seçilen Vefa Küçük’ün yönettiği toplantıya Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler ve genel kurul üyeleri katıldı.
Mali Genel Kurul’da bir konuşma yapan Başkan Aziz Yıldırım, bir çok konuda önemli açıklamalar yaptı. Bu sezon Diego Ribas’tan başka transfer yapılmayacağını söyleyen Yıldırım, CAS kararına karşı İsviçre Federal Mahkemeleri’ne kulübün açtığı dava ile igili de bilgiler verdi.
Başkanlık Divanının oluşturulmasının ardından, toplantının gündemi oya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden sporcu ve üyelerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu daha önce üyelere gönderilen kitapçıkta yer aldığından oy birliğiyle okunmuş sayıldı. Ardından Denetim Kurulu Raporu okundu ve raporlar hakkında görüşmelere geçildi.
Yönetim oy birliğiyle ibra edildi
Raporlar hakkındaki görüşmelerin ardından Fenerbahçe Yönetim Kurulu, genel kurul üyelerinin oy birliğiyle ibra edildi. Ardından 1996 yılında ibra edilen ancak ardından mahkeme kararıyla bozulan yönetimin yeniden ibra edilmesine oy birliğiyle karar verildi.
2014 Bütçesi oy birliğiyle kabul edildi
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 2014 yılı bütçesi oya sunuldu. 217 milyon 650 bin liralık bütçe oy birliğiyle kabul edildi.
Ardından Kulüp için gerekli görülen her türlü gayrimenkul yatırımlarının yapılması, gayrimenkul satın alınması, satılması, satın alma için her türlü kredinin temini, buna ilişkin işlemlerin ifası, ipotek, intifa, irtifak hakkı ve yasalarda belirlenmiş her türlü ayni hak tesisi ile şirketler, ticari işletmeler kurulması, kurulmuş şirketlere ortak olunması, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının kurulması hususlarında Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Başkan kürsüye çıktı
Kendisini ilgilendiren gündemdeki 10. maddeden önce söz alan Başkan Aziz Yıldırım, hem bu madde hem de Fenerbahçe’yle ilgili genel bilgiler veren bir konuşma yaptı. Sarı lacivertli kulübün başkanı şunları söyledi:
"Soma’da 161 çocuğun ismini tespit ettik"
Soma için başsağlığı diliyorum. Soma’yla ilgili 100 tane öğrencinin okutulması için karar verdik. Bu tamamen yönetimin karşılayacağı hadisedir. Onun dışında Fenerium ve bazı kaynaklardan gelen paralarla da 161 öğrencinin ismi tespit edildi ve devlet tarafından bize bildilirildi. Arkadaşlarımız oraya giderek tespit yaptı. Eylül ayında bu çocukları okutmaya başlayacağız.
"Diego’dan başka transfer yapmayacağız"
Diego’yu transfer ettik ama imzayı atmadığımız için KAP’a bildirmedik. Kendisi Temmuz başında gelecektir. Bunun dışında hiç bir transfer yapmayacağız.
"1 milyon üye projesi yavaş yavaş yürüyor"
Bütçeler artık belli noktaların üzerine çıktı. Bunun için 1 milyon üye projesini getirdik. Bu 1-2 günde olmaz. 5 yılda 1 milyon üye olabilir. O zamana kadar neyin ne oylağını göreceğiz. Bu olaya sadece maddi değil sosyal ve manevi olarak da bakmak gerekir. Arkdaşlarımız acele etmeden gerekli çalışmaları ve yönergeleri hazırlıyor, şubeleri yavaş yavaş açacağız, toplantılar yapılıyor.
"Amatörlerde küçülme yok"
Amatör branşlarda küçülme yapmıyoruz. Daha başarılı sporcuların olduğu takımlar kurmaya çalışıyoruz.
"Caner’le istediğimiz şartlarda anlaştık"
Caner’le istediğimiz şartlarda anlaşmayı yaptık. Bunun dışında yapılacak afaki çalışmalar kulüpleri batırır.
"Verdiğimiz vergilerle gurur duyuyoruz"
Biz hukuk kurallları içinde Kulübümüzü tüzüğümüz ve yasalar, bağlayan kanunlar çerçevesinde idare edeceğiz. Vergi vereceğiz. Geçen sene 94 milyon lira vergi verdik. Bununla gurur duyuyoruz. Vergi vermesek onunla da yatırım yapardık.
"Borçları ödeyip, yatırım yapacağız"
SPK ile ilgili küçük hissedarların zarar görmemesi için hiçbir işlem yapmadık. Faiz yükseldi . 1 milyon üyeden gelecek paralarla borçları ödedikten sonra yatırıma yönleneceğiz.
"Fenerbahçe Üniversitesi için karar çıkmıyor"
Bazı mercilerini müdahaleleriyle istediğimiz yerlere gidemiyoruz. Fenerbahçe Üniversitesi’nin henüz çıkmaması bunlardan biri. Durmadan üniversite açılıyor ama Fenerbahçe Üniversitesi çıkmıyor.
"İsviçre Federal Mahkemesi ara karar verecek"
İsviçre’de de mahkeme devam ediyor, CAS’ı mahkemeye verdik. CAS resmi olarak kararını kamuyonuna açıklamadı. Bunun nedeni de Türkiye’deki davaların devam etmesi ama kulüplere tebliğ etti. Bu tebligat içinde CAS’ın kararında oy birliğiyle olanlar kadar oy birliğiyle olmayan kararlar da var. Bizim şike olmadığını belirten beyanımızdan dolayı bize 1 yıl verdiler. CAS bu konuda bize ceza verilmemesi gerektiğini söylüyor. Bizim 2 sene men cezasında indirim yapmadılar. 24 Haziran’a kadar ya da ay sonuna kadar mahmekeme kararını verecek. Vereceği karar da durdurma mı olacak, olmayacak mı bu belli değil. Eylül-Ekim ayında da ilk duruşma yapılacak.
"Türk Kulüpleri sahipsiz"
İnşallah UEFA kendisine davrandığı gibi Türk takımlarına davranır. Türk takımları sahipsiz bırakılmıştır. Kendi çabaları dışında bir savunma yapılmamıştır. Trabzon’un Levent Bıçakçı’yla parasal ilişkileri var. Bıçakçı tahkim üyesi.
"7 senede 3 milyon 600 bin kira geliri var"
Tuzla’daki evle ilgili olarak şunlar var. Sporcularımızın ev istemesi, sporculara ev ve araba verme telefon verme alışkanlığı var. Geldiği zaman en lüks evde oturmak istiyorlar.Siz de bunları kabul ediyorsunuz. Biz de o zaman evler alalım dedik. Rahmetli Yüksel Bey de kardeşim Ali Yıldırım’la pazarlık etti ve 8 tane villayı kulübe sattı. O zaman Aziz Yıldırım kulübe ev sattı demişlerdi. Halbuki kardeşimindi o evler. Dileriz ki Fenerbahçe’nin çok evleri olsun. O zaman 5 milyon olarak, değer biçtik. Biz böylece kira vermekten kurtuluyoruz. 7 sene de 3 milyon 360 bin lira kira geliri sağlamışız. 5 milyon dolara satın almışız. Benim arzum bunları kulübe hibe etmek ama şu an bu sözü vermek istemiyorum. Arzu ederzseniz ben aynı verdiği parasının aynısını vereceğim şahsıma alacağımla. Maaliyeti neyse ben almak istiyorum. karar sizin. Ben bana satılmasını arzu ederim yine ben satana kadar Fenerbahçe kullansın.
"Önümüzdeki yıl da son maça kalmayacak"
Bunun dışında Fenerbahçe’nin en büyük olduğunu görüyoruz. 3 Temmuz’u unutmadık. Bu ülkede hukuk ve özgürlğün olacağını, herkesin çıkacak bu kararlara saygı göstereceğini bekliyoruz. Şike yapanların ortada gezip bizlerle suçlama yaptıklakrını şikeyi bu ülkeye sokanların bizler için söyledikleri bizi üzüyor. Biz başka camiaların üzerine gidip şöyle böyle yaptılar demedik. 2006, 2009, 2012’de son maçta kaybettik ki, eğer bu operasyonları yapsaydık son maçlara kalmazdı. İnşallah önümüzdeki yıl da son maça kalmadan şampiyon olacağız.
Oy birliğiyle kabul edildi
Başkanın konuşmasının ardından, İstanbul İli, Tuzla İlçesi Tepeören köyünde kain G22A08A3A pafta, 7065 ada 2 parsel no’lu taşınmaz üzerinde kurulu bulunan Mıllenıum Park Sitesi’nde A-43, B-50, B-51, B-55, A-38-40-41 ve 42 bağımsız bölüm numaralı Kulübümüz adına kayıtlı 8 adet villanın Sn.Aziz Yıldırım (Sn.Başkan’ın 22/29 Mayıs 2010 tarihli Olağan Mali Genel Kurul Toplantısındaki taahhüdü gereğince) veya 3.şahıslara satılıp satılmaması konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi, oy birliğiyle kabul edildi.
Diğer gündem maddeleri de oy birliğiyle kabul edildi
Ardından mülkiyeti hazineye ait Düzce, Kaynaşlı Bıçkıyanı köyünde bulunan 675 parsel no.lu taşınmaz üzerinde kurulu bulunan Topuk Yaylası Tesisleri’nin hazineden satın alınması, kiralanması, irtifak hakkı ve diğer ayni hakların tesisi konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi; mülkiyeti hazineye ait, halen Kenan Evren Anadolu Lisesi’nin bulunduğu Kadıköy, Zühtüpaşa Mahallesi’nde kain 97 pafta, 1133 Ada, 11 ve 12 parsel sayılı taşınmaz üzerinde, Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek projenin uygulanması konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi; mülkiyeti hazineye ait İstanbul, Ataşehir İlçesi, Kayışdağı Mahallesi’nde kain 26.538.75 m2 yüzölçümlü üzerinde Fenerbahçe Koleji’nin kurulu bulunduğu arsanın satın alınması ve ayni hak tesisi konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi maddeleri de oy birliğiyle kabul edildi ve Mali Genel Kurul sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder