26 Haziran 2014 Perşembe

Galatasaray'da 25 milyon dolar kaynak bulundu, borçlar ödeniyor

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Galatasaray bu ay sonunda futbolculara 21, basketbolculara da 3.5 milyon dolar ödeme yapacak




Haberin tümü: 



25 milyon dolar



Ünal Aysal ve yönetiminin ekonomik anlamda aylardır gösterdiği yoğun çaba meyvelerini verdi.

Futbolculara 21, basketbolculara da 3.5 milyon dolar ödeme yapılarak borçlar temizlenecek.
G.SARAY’da yönetim sporcuların alacaklarının  ödemesi için  25 milyon dolarlık ödeme emrini verdi. 30 Haziran 2014’te futbolcuların ve basketbolcuların, bütün alacakları hesaplarına yatırılacak. FIFA’dan, denk bütçeyi tutturamadığı için 200 bin Euro ceza alıp artık ‘ayağını yorganına göre’ uzatan Ünal Aysal ve yönetiminin aylardır gösterdiği yoğun çaba meyvesini verdi. Böylece ödeme günü kâbusa dönüşmeden atlatılacak ve sporculara da kulübün hiç borcu kalmayacak.
ÖDEMELER PAZARTESİ
YÖNETİM yeni sezon öncesi, oyuncularının herhangi bir tedirginliğe kapılmaması adına 2 ay geriden gelen tüm ödemeleri dahil olmak üzere yaklaşık 21 milyon dolar tutarında bir ödeme gerçekleştirecek.
Futbol takımına olacak borçların sıfırlanması anlamına gelen bu adım pazartesi günü gerçekleştirilecek. Kısaca Florya’da futbolcuların geçmişe dönük ve 2013-14 sezonundaki tüm alacakları ortadan kalkacak.
DİĞER GİDERLER DE KAPATILIYOR
BASKETBOL final serisinde yönetim kararı ile sahaya çıkamayan Galatasaray LH basketbolcularının ise primleri ile beraber 1 ay geriden gelen tüm alacakları kapatılarak yaklaşık 3.5 milyon dolar ödeme yapılacak. Sporcularına ödeyeceği 24.5 milyon dolar ödemenin yanı sıra G.Saray, otel, salon, deplasman gideri, stat bakımı, çim bakım  masrafları gibi birçok gider kalemine de 500 bin dolarlık ödemesi ile bir hayli yüklü şekilde ödemelerin yapıldığı haziran ayını kazasız atlatmış olacak.
Alman hocaya yıllık 4.5 milyon Euro önerilecek
Löw’e Sinyor’un şartları
G.SARAY’da Tuchel’e anlaşılamamasının ardından, ibre başkan Aysal’ın asıl gözdesi Löw’e çevrildi. Menajerlerinin ‘Kulüp takımı çalıştırmaya sıcak bakıyor’ dediği Löw’e Cimbom, Mancini’ye verecekleri 4.5 milyon Euro’luk yıllık ücreti teklif edecek.
Bu arada Ünal Aysal’ın bir diğer göztesi Klinsman ise Alman basınına “Löw’ü arayarak, Fenerbahçe’de geçirdiği günler sonrasında İstanbul ile ilgili bazı ipuçları alabilirim” dedi.
Aysal-Üstünel zirvesi

G.SARAY’da yönetim kurulu gerçekleşirken başkan Aysal da toplantı sırasında eski yönetici Haldun Üstünel ile Arena’da buluştu. Aysal, “Haldun ile sık görüşürüm. Florya’da görev alması söz konusu değil” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder