20 Ağustos 2014 Çarşamba

Fenerbahçe, passolig ve e-bilet

Bugün gazetesinde yer alan bir habere göre, Fenerbahçe'nin passolig sistemine geçmeyişinin ardında yatan neden önerilen 8 milyon doları az bulması.



Haberin detayı ve linki için:



Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında e-bilet krizi

Başkan Orman’ın “Galatasaray ile biz menfaatimizi düzeltecek pazarlık yaptık. Passolig’e girdik. Fenerbahçe yapmadı” sözünün getirdiği tartışma, 8 milyon dolara dayanıyor. Kanarya bu parayı az buldu! İşte perde arkası
Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında e-bilet krizi
Be­şik­ta­ş’­ta, Di­van Ku­ru­lu üye­li­ği kri­zi­nin çık­tı­ğı son top­lan­tı­da, Baş­kan Fik­ret Or­ma­n’­ın il­ginç açık­la­ma­la­rı ol­du. Fe­ner­bah­çe­’yi he­def al­dı. “Pas­so­lig yet­ki­li­le­riy­le otur­duk. Pa­zar­lık yap­tık. Men­fa­ati­mi­zi dü­zel­te­cek an­laş­ma­ya var­dık. Fe­ner­bah­çe yap­ma­dı. Fe­ner­bah­çe ka­nun üs­tü bir ku­rum de­ğil­dir. Bu uy­gu­la­ma­yı yap­mak zo­run­da­dır. Ka­nun bu­nu ge­rek­ti­ri­yo­r” de­di.

Bu ko­nuş­ma­ya Fe­ner­bah­çe­li­ler tep­ki gös­ter­di. Ay­nı za­man da ka­fa­lar ka­rış­tı. Çün­kü Or­ma­n’­ın,e-bi­let ve Fe­ner­bah­çe ile il­gi­li söz­le­ri­ne ve per­de ar­ka­sın­da il­ginç de­tay­lar var.

1.Ön­ce­lik­le; Baş­kan Or­ma­n’­ın kas­tet­ti­ği gi­bi bir zo­run­lu­luk yok. Zo­run­lu­luk; Pas­so­lig Kar­tı üs­tü­ne de­ğil, elek­tro­nik bi­let sis­te­mi­ne da­ir var. Ya­ni Fe­ner­bah­çe is­ter­se ken­di ta­raf­tar kar­tı üs­tün­den bu­nu ya­par. Yap­ma­yı da dü­şün­dü. An­cak tarafların an­laş­ma yo­lu ha­len açık. Pa­zar­lık­lar sü­rü­yor.

2.“Men­fa­ati­mi­zi dü­zel­te­cek  pa­zar­lık yap­tı­k” sö­zü­nün göl­ge­de ka­lan ta­ra­fı­nı ise ‘8 mil­yon do­lar­lık bir de­ta­y’ ay­dın­la­tı­yor! Şöy­le ki, Ga­la­ta­sa­ray ve Be­şik­taş, e-bi­let sis­te­mi­ni ku­lüp­le­rin önü­ne ha­zır bir şe­kil­de ge­ti­ren ve ko­lay­lık sağ­la­yan Pas­so­lig ile ma­sa­ya otur­du. 8’er mil­yon do­lar eks­tra pa­ra is­ten­di. Pa­ra­nın kar­şı­lı­ğı ola­rak, “S­tat için­de si­zin rek­lam­la­rı­nız olu­r” den­di.

3. Bu parayla birlikte, normalde 15 lira olan kart ücretleri, sadece Galatasaray ve Beşiktaş için 25 liraya çıkarıldı. 10 lira direkt kulüplere verildi. Kalan paranın da yüzde 47’sini zaten tüm kulüpler alıyor. Ama bugün gidin, bir Anadolu takımının Passolig kartı 15 liradır.

4. Fe­ner­bah­çe iş­te bu 8 mil­yon do­la­rı az bul­du. “Za­ten Ta­raf­tar Kar­tımda yüz­bin­ler­ce üyem var. Po­tan­si­ye­li­miz da­ha bü­yü­k” de­di. Şir­ket ise Ga­la­ta­sa­ray ve Be­şik­ta­ş’­ın tep­ki­si­ni çek­me­mek için 8 mil­yon do­la­rın üs­tü­ne çık­ma­dı. İş­te o “men­fa­at” ke­li­me­si­nin an­la­mı...

AHMET KONANÇ - BUGÜN GAZETESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder