11 Temmuz 2015 Cumartesi

Galatasaray'da Aysal döneminde 4.5 milyon TL olan personel gideri 2milyon TL’ye indirildi.




Galatasaray'ın para kaynağı "içeriden"

Galatasaray mali disiplinden taviz vermiyor.
Futbol takımında iç dengeleri ön planda tutan yönetim, her alan da bu prensipten vazgeçmiyor.
Başkan Dursun Özbek, kemer sıkma politikasında esneklik yapmayıp bugün yapılacak Mali Kurul’da yetki istemeye hazırlanırken, önemli bir tasarrufun sağlanmasına da sağladı.
1-ARTIK KULÜPTE CEO YOK
Yarsuvat döneminde startı verilerek, Başkan Özbek’in büyük çabası ile gerçekleşen operasyonda personel maliyetinden ayda 2.5 milyon TL tasarruf sağlandı. Aysal döneminde 4.5 milyon TL olan personel gideri şu an 2 milyon TL’ye indirildi. Lutfi Arıboğan, Faruk Işık, Ali Kırca, Murat Özyer gibi önemli profesyoneller ile yollar ayrılırken görevleri yönetim kurulu üyeleri üstlendi.
2-BENZİN MASRAFI KISILDI
Yönetim, kulüpteki gereksiz harcamaları da bıçak gibi kesmeye çalışıyor. Galatasaray Kulübü’ndeki anlaşmalı araç filo kiralama şirketinden tesis edilen araçların bir kısmı iade ediliyor. Benzin masrafları da kısılırken, Ramazan Bayramı’ndan sonra Galatasaray kulübünde performansa göre 100 kişilik personelin daha görevine son verilecek.
3-BAŞKAN TADİLATI ÜSTLENDİ
Florya'nın 1.5 milyon TL’lik tadilat masrafını başkan Özbek ve GSYİAD karşılıyor. Tesisler yenilenirken, kulüp kasasından tek kuruş çıkmayacak. Başkan Özbek, alt yapı bölümü, soyunma odaları, yemek salonları olmak üzere Metin Oktay Tesisleri’nin tadilatını başlatırken, 1.5 milyon TL olan maliyetin yarısını kendi, diğer yarısını ise GSYİAD derneği finanse edecek.
4- TRANSFER FONU YARATILDI
Galatasaray kendi transfer fonunu da kendi yarattı. Maliyetli Aydın, Sinan Bolat, Eboue, Gökhan Zan ile yollar ayrıldı. Yaklaşık 16 milyon liralık yük ortadan kalktı. Ayrıca Amrabat’tan da 3.5 milyon Euro bonservis geliri elde edildi. Bruma’dan da 1.5 milyon Euro kiralama parası alındı. Podolski’ye 2.5 milyon, Carole’a ise 1.5 milyon Euro bonservis ödendi. Jem Paul, Bilal ve Carole’un masrafları çıkmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder