9 Ekim 2013 Çarşamba

Bir bakışta futbol şirketleri borçları *

*:(Bu analiz sadece halka açık futbol şirketleri içindir, kulüplerin borç alacak dengelerini hesaba katmaz)

Geçen gün Bloomberg’de yayınlanan bir analizde futbol şirketleri masaya yatırıldı. Hızla gelirlerini artıran ancak zararı da rekor kıran Galatasaray, gelir-gideri nispeten dengeli ama Avrupa gelirlerinden mahrum kalarak zorlanan Fenerbahçe, borç batağından çıkmaya çalışan ve pozitif faaliyet nakit akışı yakalayan Beşiktaş ve İstanbul takımlarına göre gelirleri son derece kısıtlı Trabzonspor’un rakamları incelendiğinde çok ciddi borç altında oldukları, kısa vadeli borçlarının önemli ölçüde yüksek oldukları, geçen yıl Beşiktaş’ın  ve Galatasaray’ın yaptığı nakit sermaye artırımlarına rağmen çok ciddi eksi özsermayeye sahip oldukları (Fenerbahçe hariç) gözüküyor. Bloomberg fotoğrafın özünü çekmekte son derece başarılı bir haber yaparak tehlikeye son bir kez daha dikkat çekmiş.

Biz de @sporekonomi olarak son yayınlanan bilançoları ve 2012-13 sezon gelirlerini kullanarak açıklamalı bir tablo yapalım istedik.
·         Bir sürü eksiği olabilir
·         Çok fazla yorum yapılabilir
·         Banka borçları önemli ama hani nerede ticari borçlar diyenleri de dikkate aldık :)
Ekteki tablo konusunda yorumlarınız ve sorularınızı blog altına ya da twitter hesabına –saygı çerçevesinde- yorum yaparak bırakırsanız elden geldiğince cevaplamaya çalışırız.

Not: Kulüplerin borç alacak dengeleri konusundaki bilgiler şeffaf ve standart değil, o verilere ulaşırsak tümünü o şekilde de kıyaslama imkanına sahip olacağız 


1 yorum:

  1. Beşiktaş ve Trabzonspor'un mali durumunun somut etkisini bu sene ve geçen sene açıkça gördük.Galatasaray'ın da durumu benzer olmasına rağmen bu transfer harcamalarını nasıl yapabiliyor? İlerleyen aylarda bu borçlanmanın somut göstergelerini Galatasaray'da da görecek miyiz?

    YanıtlaSil