21 Ekim 2013 Pazartesi

Borsa İstanbul'un uyarısı İstanbul futbol takımları hisselerine yaradı!

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu 26 Eylül 2013 tarihinde borsada işlem gören 4 futbol şirketi ile ilgili açıklama yapmış ve uyarı ve taleplerini şu şekilde belirtmişti:

BJKAS hissesi uyarı dinlemedi
Bu tarihten bu yana BJKAS hisseleri %15’e yakın, FENER hissesi %12.5, GSRAY hissesi %6.5 yükselirken, TSPOR hissesi %1.2 geriledi.  BJKAS’ın sadece 26 Eylül’den bu yana değil, 2013’te, son 1 yılda da oldukça önemli bir performans gösterdiği ortada, üstelik de ciddi oranda sermayesinin %5’lik kısmını borsada satmış olmasına rağmen.  Konuyla ilgili yazımız şu linkte.

FENER hissesi performansta 2., GSRAY hissesi sermaye artışının olumsuz etkisini aşamadı
Son 1 ayda FENER hisselerinde ciddi bir toparlanma yaşanmışken, bu artış Avrupa’ya gidilememiş olmasının yaptığı negatif etkiyi silebilmiş değil, yine de performans sıralamasında BJKAS’tan sonra 2. sırada yer alması önemli. Bunu kısmen SPK’nın verdiği stad devrine ret kararının hisse açısından olumlu algılanmasına da bağlayabiliriz (Konuyla ilgili yazımız ).  GSRAY’ın ise sermaye artırım sürecinin yarattığı olumsuz etki sürüyor, son 1 ayda yaşadığı toparlanmaya rağmen GSRAY 3 Temmuz’dan bu yana en çok değer kaybeden hisse olarak en ön sırada, gelirlerdeki çok hızlı artış, 2 şampiyonluk, ŞL’de yakalanan başarı bile, sermaye artırım sürecinin yatırımcıya verdiği zararı silememiş durumda. TSPOR  hisseleri ise, geçen gün borçluluğa ilişkin yazımızda da belirttiğimiz üzere gelir yaratılamaması ve ve negatif faaliyet akışı TSPOR hisse performanslarına da yansımış durumda.

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder