1 Ocak 2014 Çarşamba

Futbol şirketleri Kasım sonu mali tabloları 10 Ocak-24 Ocak arasında açıklanabilir



Geçtiğimiz yıl Kasım sonu (6 aylık mali tablolar) Fenerbahçe ve Trabzonspor tarafından 11 Ocak 2013'de, Beşiktaş ve Galatasaray tarafından ise (konsolide olmaları nedeniyle) 25 Ocak'ta açıklanmıştı. Bu yıl da tarihlerin yine buna yakın olması bekleniyor. 

Öte yandan 6 aylık bilançolar/mali tablolar bağımsız denetimden geçtikleri ve denetçilerin çeşitli mali ve hukuki konularda görüşlerini/şartlı görüşlerini de içermeleri açısından önemli ve mali durumlara ilişkin ipuçları içeriyor, bu nedenle takibi önemli. 

Son dönemde kurda yaşanan hareketliliği ise bu mali tablolar yansıtmayacaklar. Futbol şirketlerinde bir bilanço dönemi daha bitti, kur bu sefer zararı körüklemeyecek başlıklı yazımızda nedenleri detaylı biçimde yazılıyor, bu dönemde (Ağustos- Kasım) dolar kuru neredeyse aynı, Euro kuru ise %2.9 yükselmişti, bu nedenle kulüplerin zararı sınırlı kalacaktı. Ancak o günden bu yana hızla yükselen kur, 9 aylık mali tablolarda asıl olumsuz etkisini gösterecek. Onu ise Ocak sonu mali tablolar yayınlandıktan sonra yazıyor olacağız. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder