28 Ocak 2014 Salı

Galatasaray 2014-15 sezonunda kombine fiyatlarına %23, loca fiyatlarına %35 zam mı yapacak?

Galatasaray bugün KAP'a bir açıklama yaptı. Açıklamada, kulübe iade edilen tribün gelirleri SGM'ne verilen loca ve VIP koltuk nedeniyle yeniden değerlenmişti. 
Açıklamanın detayı ekte: 
Galatasaray, kulübe iade ettiği 2029-2030 yılları gelirlerinde güncelleme yaptı, 300 koltuk ve 3 locayı değerden düştü

Açıklama içerisinde dikkati çeken nokta ise, loca ve VIP koltuk sayısında azalma olmasına rağmen kombine fiyatlarında ileriye yönelik projeksiyonlarda yaşanan artışla, değerlemenin azalmayıp, tam tersine yükselmiş olmasıydı. Bununla ilgili kıyaslama tablosunu ve detayları gün içerisinde yazmıştık:  GSRAY yeni değerleme raporunda yıllık stad gelirlerini dolar bazında %10 artırdı, değerleme %8.3 yükseldi

Açıklamadan ilgi çekici bir nokta da bu yıl kombine ortalama fiyatlarının -dolar bazında- yazılmış olması ve gelecek yılki fiyatın da projeksiyonunun verilmesiydi. Güncel bir rapor olması nedenyile bugünkü kurları da dikkate aldığını düşünerek, bu rakamlardan önümzdeki sezon kombine fiyatlarını öngörmeye çalıştık. Yaptığımız ise sadece Mayıs ayı kurunu ve bugünkü kuru kullanarak bir tablo oluşturmak. Tabloya göre kombine fiyatlarında %22.8-%34.7 oranında artış hesaplanabiliyor. İlerideki dönem ne gösterecek, takip edeceğiz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder