- Tablonun tek olumlu tarafı, gelirlerde yaşanan %32'lik artış. Ancak rakam Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın oldukça gerisinde kalarak 76.2 milyon lira oldu, yine de futbolcu satış gelirinin olmaması ve yaşanan artış ilk bakışta olumlu. Döviz kuruna bağlı gelirlerdeki artış bu artışın en önemli nedeni, UEFA gelirleri 25.7 milyon liradan 39.5 milyon lriaya yükselmiş. diğer kalemlerde de artışlar var.
- Giderlerde (SMM) ise %32'nin biraz üzerinde artış var, toplam 110 milyon lira.
- Brüt zarar 34 milyon lira, geçen yıl aynı dönem bu rakam 25 milyon lira zarar idi, artış %33
- Geçen yıl esas faaliyet zararı 31 milyon lira iken, bu yıl 49 milyon lira, artış %57
- Finansman giderleri ise 3.5 katına çıkmış, net 46 milyon lira (30 milyon lirası kur farkı zararından, öte yandan ticari işlemlerde de 13 milyon lira kur farkı zararı var, toplam 43 milyon lira)
- Dönem zararı ise geçen yıl üç ayda 47 milyon liradan, bu yıl % 91 artışla 91 milyon lira olmuş durumda.
- GS Store devriyle oluşturulan ve nakit akışı yaratmayan (UEFA FFP amaçlı) kar rakamıyla yukarı çekilen özkaynaklar, tekrar 193 milyon lira eksiye geldi.
- Banka borçları Mayıs'tan bu yana 3 ayda %12 artmış, 575 milyon lira, bu rakamın 292 milyon lirası, yani yaklaşık yarısının kısa vadeli olması.
Özetle, Galatasaray döviz cinsi gelirlerde yaşadığı artışla gelirlerini yükseltmek dışında olumsuz bir mali görünüm arzetmeye devame diyor. Ticari gelirler artık kulüp bünyesinde, bu nedenle göremiyoruz. CL gelirlerindeki hızlı artış kur zararının çok azını tazmin edebilmiş gözüküyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder