1 Aralık 2013 Pazar

SPK Galatasaray'a "Hisseleri satın almanız gerek" dedi mi?


Fanatik Gazetesi'nin haberine göre SPK Galatasaray'a  “Sermaye artırımı yapabilmeniz için isteyen yatırımcıların hisselerini satın almanız gerek” dedi. Haberin doğruluğunu teyit etme imkanımız yok, ancak gelişmeleri takip edeceğiz, ilk bakışta haber "Ayrılma Hakkı" konusunda beklentilerimizle uyuşuyor. Bununla ilgili analizlerimiz aşağıdaki 2 yazıda yer alıyordu..

http://www.sporekonomi.com/2013/10/spk-galatasarayn-2-sermaye-artrm-icin-2.html 

http://www.sporekonomi.com/2013/11/gsrayn-2-sermaye-artrm-3-denemesinde.html


Haberin linki ve metni aşağıda yer alıyor..

Haberde bahsedilen 40TL (bin TL yanlış yazılmış) değeri neye göre hesaplanmış bilemiyoruz..

http://www.fanatik.com.tr/spkdan-aysala-darbe_3_Detail_32_345317.htm


SPK'dan Aysal'a darbe

SPK'nın küçük yatırımcıyı korumak adına Galatasaray'a “Sermaye artırımı yapabilmeniz için isteyen yatırımcıların hisselerini satın almanız gerek” demesi bütün moralleri bozdu.

Galatasaray-SPK'dan Aysal'a darbe

İçinde bulunduğu mali sıkıntıdan kurtulabilmek için sermaye artırımı yapmak isteyen Galatasaray’da kararın bir türlü çıkmamasının sıkıntısı yaşanıyor. SPK’nın küçük yatırımcıyı korumak adına Galatasaray’a “Sermaye artırımı yapabilmeniz için isteyen yatırımcıların hisselerini satın almanız gerek” demesi bütün moralleri bozdu. Para girdisi yapmak isteyen Sarı Kırmızılı Yönetim bugün 27 bin lira civarında olan bir hisseye küçük yatırımcıların istediği 40 bin lirayı vermek zorunda kalabilir. Bu da Galatasaray’ın aşağı yukarı 240 milyon lira daha bulması anlamına geliyor.

Başkan’ın eli kolu bağlandı


Öte yandan SPK’nın, Galatasaray’ın mali sıkıntıdan kurtulabilmesi için sermaye artırımına sıcak baktığı öğrenildi. Ancak birçok pürüz bu kararın çıkmasını geciktiriyor. Küçük yatırımcılar ise, “Kulüp yanlış yönetilince olan bize oldu. Sayın Ünal Aysal dengesiz bir şekilde Galatasaray’ı büyütmek istedi ancak başarılı olamadı. Kendi hatalarının bedelini bize ödetmek istiyorlar. Bu saatten sonra geri dönüş de yok, biz hakkımızdan başka birşey beklemiyoruz” diyerek tepkilerini gösteriyorlar. SPK’dan gelecek olumsuz bir haberde de Galatasaray’ın elinin kolunun bağlanacağı ve Başkan Aysal’ın tüm planlarının bozulacağı da gelen bilgiler arasında.         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder