Maliye Fenerbahçe’yi ‘işgalci’ yaptı!
ERHAN GÜVEN - İSTANBUL
27 Eylül 2014, Cumartesi
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın ‘büyük yerlerden gelen emirlerle’ kendilerine verilmediğini söylediği Ataşehir’deki Fenerbahçe Koleji arazisi 30 Eylül’de ihaleye çıkacak. Ancak Sarı-Lacivertlilerin almaması için başlangıç bedeli 70 milyon liraya yükseltildi. Kiralama süresi dolmasına rağmen bir yıldır ihale yapmayan Maliye, Kanarya’yı işgalci pozisyonuna düşürdü.
Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait okulun arazisini 20 yıllığına kiraladıklarını belirten Aziz Yıldırım, “20 yıl doldurmadan müracaat etmemize rağmen kendi ihtiyaçlarında kullanacakları için vermediler. Bunun üzerine sayın bakan ve yetkililerle görüştük. Hepsinin söylediği ‘bu okul bize lazım, Fenerbahçe’yi ne yapacağız’.” demişti.
Sarı-Lacivertliler, 50 milyon lira fiyat biçilen arazi için parayı ödemeyi kabul etmesine rağmen peş peşe zorluklar çıkartıldı. Kirası hiç aksatılmasa da, kulüp üzerine düşeni sonuna kadar yapsa da sorunlar aşılamadı. Aziz Yıldırım, dönemin başbakanına, maliye bakanına ve milli eğitim bakanına konuyu götürdü. Fakat cevap verilmedi ve oyalama taktiği izlendi. Üstelik kiralama süresi dolmasına karşın bir yıldır ihale yapılmayınca Fenerbahçe işgalci durumuna düştü. Sarı-Lacivertliler, olayın peşini bırakmazken Maliye, 50 milyon liralık ilk ihaleden vazgeçip rakamı 70’e yükseltti. Başkan Yıldırım ise, ‘ne pahasına olursa olsun bu araziyi almak için ihaleye katılacağız’ diyerek adeta meydan okudu.
Bahse konu ihale 30 Eylül Salı günü 14.00’te gerçekleştirilecek. Sosyal medyada ihale sonrası için çok ciddi bir iddia da ortaya atıldı. Fenerbahçe, ihaleyi kazansa dahi tapunun verilmeyeceği öne sürüldü. İşgalci haline de getirilen Fenerbahçe, ihaleyi alsa bile son 1 yılda arazi işgalinden kaynaklı fatura kulübün önüne çıkartılacak. Sarı-Lacivertli taraftarlar şu an Defterdarlık binasında yapılacak ihaleye izleyici olarak gidip güçlerini göstermeyi tartışıyor.
Fener’in projeleri Erdoğan’ı aşamıyor
Devlet kurumlarının Fenerbahçe’ye zorluk çıkarması yeni bir durum değil. Geçen kasım ayında Mehmet Ali Aydınlar ile giriştiği başkanlık yarışında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istenmeyen adam ilan edilen Aziz Yıldırım, birçok konuda engellemeyle karşılaşmıştı. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunda yayınlanan bazı tapelerde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Yıldırım’ın yeniden koltuğa oturmaması amacıyla yaptığı hamleler dikkat çekmişti. Oğlu Bilal Erdoğan’ı bu işle görevlendiren Tayyip Erdoğan, Aziz Yıldırım’ın yönetiminde yer alan dünürü Osman Ketenci’nin oğlu Ahmet Ketenci ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu Hüseyin Topbaş’ın yeni yönetime girmemelerini sağlamıştı. Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun damadı Ülker ailesinden Ahmet Özokur’un listede olmasını önleyememişti. Üstelik konuşmalarda Davutoğlu hakkında ‘omurgasız’, Aziz Yıldırım için ise ‘namussuz’ denmesi kayıtlara geçmişti.
Recep Tayyip Erdoğan, Aziz Yıldırım’ın seçim vaatlerini de diline dolamıştı. Yıldırım’ı ‘Uçuk kaçık vaatlerde’ bulunmakla suçlayan Erdoğan, “Tutarlı değiller. Teknik olarak yapılması mümkün olmayan şeyleri söylüyorlar.” ifadeleriyle Fenerbank, AVM ve Marina gibi projelere devletin izin vermeyeceğini açık şekilde söylemekten çekinmemişti. Ne var ki Yıldırım, bir kez daha üyelerin büyük bölümünün oyuyla Fenerbahçe başkanı oldu. Bundan sonra da Sarı-Lacivertli kulübün devletle olan işlerinde sorun çıkartılmaya başlandı. Tüm yükümlülükler yerine getirilmesine rağmen Ataşehir’deki arazinin Fenerbahçe’ye verilmek istenmemesinin altında da bu sebeplerin yattığı belirtiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder